Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Tíz százalékkal csökkent az üzemanyag-fogyasztás Szerbiában

2020.07.26
12:41
2020.07.26
12:57
Forrás
Szerbiai RTV
Tíz százalékkal csökkent az üzemanyag fogyasztása Szerbiában az elmúlt hat hónapban - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Tomislav Mićović, a Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületének főtitkára.

Az illetékes szerint azonban az igazi visszaesés még ettől is nagyobb méretű. Kiemelte, a jelenséget több tényező befolyásolja. Az olaj világpiaci ára csökkenni kezdett. Ennek egyik oka a készletek megnövekedése Amerikában, a másik pedig az, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma növekszik, és ezért az üzemanyag iránti kereslet csökken - emelte ki Mićović. Az év első két hónapjában nagyot ugrott az üzemanyag-fogyasztás Szerbiában, ahhoz képest ez nem kis visszaesésnek számít - véli a szakember.

szazalek
fogyasztás
üzemanyag
csökken
Tomislav Mićović
Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesülete

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.