Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos

Több az állásajánlat Szerbiában

2021.08.11
11:45
Forrás
Szerbiai RTV
A kereskedők és a járművezetők, tovább a programozók a legkeresettebbek.

Nőtt az állásajánlatok száma Szerbiában, leginkább eladókat és sofőröket keresnek - jelenti a szerb közmédia. 2020-hoz képest 56 százalékkal, míg 2019-hez képest 30 százalékkal több az ajánlat. A legtöbb munkavégző személyre a kereskedelemben, az IT-szektorban, az elektronikai és gépészeti területeken van szükség. A hirdetések 60 százalékának esetében középfokú végzettség a feltétel, míg a hirdetések maradék 40 százalékában felsőbb fokú végzettség megléte az egyik kitétel - derül ki az egyik szerbiai munkalehetőségeket megjelentető oldal felméréséből. Érdekesség, hogy Szerbiában a legtöbben tavasszal és ősszel keresnek munkát, míg nyáron és télen valamelyest csökken a keresők száma.

munka
munkalehetőség
állás
állásajánlat
Szerbia
sofőr
kereskedő
IT-szektor

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű