Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos

Több az állásajánlat Szerbiában

2021.08.11
11:45
Forrás
Szerbiai RTV
A kereskedők és a járművezetők, tovább a programozók a legkeresettebbek.

Nőtt az állásajánlatok száma Szerbiában, leginkább eladókat és sofőröket keresnek - jelenti a szerb közmédia. 2020-hoz képest 56 százalékkal, míg 2019-hez képest 30 százalékkal több az ajánlat. A legtöbb munkavégző személyre a kereskedelemben, az IT-szektorban, az elektronikai és gépészeti területeken van szükség. A hirdetések 60 százalékának esetében középfokú végzettség a feltétel, míg a hirdetések maradék 40 százalékában felsőbb fokú végzettség megléte az egyik kitétel - derül ki az egyik szerbiai munkalehetőségeket megjelentető oldal felméréséből. Érdekesség, hogy Szerbiában a legtöbben tavasszal és ősszel keresnek munkát, míg nyáron és télen valamelyest csökken a keresők száma.

munka
munkalehetőség
állás
állásajánlat
Szerbia
sofőr
kereskedő
IT-szektor

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű