Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV)

Több mint 1500 ellenőrzés, 80 szabálysértési feljelentés

2020-05-23
11:33
2020-05-23
11:41
Forrás
VajdaságMa
A munkaügyi felügyelőség a rendkívüli állapot idején több mint 1500 esetben ellenőrizte a munkáltatókat a rendelkezések betartása miatt.

Felmondások, fekete munkavégzés, várandós nőkkel és kismamákkal szembeni visszaélések - ezekre panaszkodtak a szerbiai munkavállalók leginkább az elmúlt időszakban. A rendkívüli állapot idején az illetékes felügyelőség több mint 1500 esetben ellenőrizte a munkáltatókat a rendelkezések betartása miatt. A munkaügyi minisztérium a honlapján megjelentette azoknak a cégeknek a listáját, akiknél a helyszínre érkező felügyelők szabálytalanságokat találtak. Stevan Đurović, a munkaügyi felügyelőség igazgatója elmondta, a rendkívüli állapot idején 80 szabálysértési feljelentést adták át 78 munkaadó ellen, a törvényes szabályozás megsértése miatt. A felügyelőségre ez idő alatt összesen 4650 bejelentés érkezett. A rendkívüli állapot idején azonban a munkaadók többsége betartotta az intézkedéseket és ez jó jel, összegezte Đurović.

munkáltató
munkavállaló
szabálysértés
Munkaügyi Felügyelőség

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.