Ugrás a tartalomra
bádogos dolgozik
Illusztráció (Pannon RTV)

Több mint 1500 ellenőrzés, 80 szabálysértési feljelentés

2020-05-23
11:33
2020-05-23
11:41
Forrás
VajdaságMa
A munkaügyi felügyelőség a rendkívüli állapot idején több mint 1500 esetben ellenőrizte a munkáltatókat a rendelkezések betartása miatt.

Felmondások, fekete munkavégzés, várandós nőkkel és kismamákkal szembeni visszaélések - ezekre panaszkodtak a szerbiai munkavállalók leginkább az elmúlt időszakban. A rendkívüli állapot idején az illetékes felügyelőség több mint 1500 esetben ellenőrizte a munkáltatókat a rendelkezések betartása miatt. A munkaügyi minisztérium a honlapján megjelentette azoknak a cégeknek a listáját, akiknél a helyszínre érkező felügyelők szabálytalanságokat találtak. Stevan Đurović, a munkaügyi felügyelőség igazgatója elmondta, a rendkívüli állapot idején 80 szabálysértési feljelentést adták át 78 munkaadó ellen, a törvényes szabályozás megsértése miatt. A felügyelőségre ez idő alatt összesen 4650 bejelentés érkezett. A rendkívüli állapot idején azonban a munkaadók többsége betartotta az intézkedéseket és ez jó jel, összegezte Đurović.

munkáltató
munkavállaló
szabálysértés
Munkaügyi Felügyelőség

Most

15:47, Frissítve: 16:00

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.
15:07, Frissítve: 15:23

A hívek elvesztését is jelentette Trianon

A területvesztés mellett hívek elvesztését is jelentette Trianon a magyar katolikus egyház számára – mondta Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője a magyar közmédia műsorában.

Népszerű