Ugrás a tartalomra
mojaprvaplata.gov.rs

Több mint 17 ezren jelentkeztek az Első fizetésem programra

2020.11.11
10:46
2020.11.11
10:55
Forrás
Magyar Szó
A munkanélküli fiataloknak hétfő estig volt lehetőségük jelentkezni a Szerb Kormány programjára.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közleménye szerint 7524 munkaadónál 12559 munkahelyre pályáztak ilyen módon egyetemi vagy középiskolai végzettségű, de munkatapasztalat nélküli fiatalok.

A magánszektor munkáltatóinak november 15-éig kell a jelöltek közül választaniuk és felvenniük velük a kapcsolatot, a közvállalati munkaadók pedig november 16-a után kapnak tájékoztatót a további teendőkről.

A Moja prva plata portálon legkésőbb november 27-ig közzéteszik a munkaadók és a hozzájuk besorolt fiatal pályázók végleges névsorát.

mojaprvaplata.gov.rs

A vállalatvezetők és a munkavállalók közötti szerződések aláírása november 28-án kezdődik és december 14-ig tart. A programban résztvevők béréhez kilenc hónapon keresztül az állam hozzájárul: a középiskolai végzettségűek számára havi 20 ezer, az egyetemi diplomával rendelkezők részére pedig 24 ezer dinárt biztosít. A munkáltatók döntenek arról, hogy ehhez még mennyit adnak hozzá.

Első fizetésem
gyakorlat
támogatás
fiatalok
tapasztalat nélkül
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
munkanélküli

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.