Ugrás a tartalomra
Pixabay

Több mint 17 milliárd dinár jut gazdaságélénkítésre

2021.01.16
14:47
Forrás
Szerbiai RTV
A gazdaság ösztönzésére 17,6 milliárd dinárt különítettek el a szerbiai Gazdasági Minisztérium 2021. évi költségvetésében. A támogatás három irányban történik: a nagy beruházások, a vállalkozói szellem és az üzleti infrastruktúra fejlesztése terén.

Összesen két milliárdot szánnak a kis- és közepes vállalatok és vállalkozások támogatására. Ebből több mint másfél milliárdot fordítanak berendezések beszerzésére a kis- és közepes vállalatok részére, és 200 milliót fejlesztési projekteken keresztül a vállalkozások ösztönzésére.

Emellett 150 milliós támogatást terveznek az induló vállalkozások megsegítésére és 100 millió dinárt a nők és fiatalok pénzügyi támogatására a Vállalkozásfejlesztési Ösztönző Program keretében.

A minisztérium magyarázata szerint a programok egy részét, legfeljebb 45 százalékban vissza nem térítendő eszközök képezik, míg a többit a Fejlesztési Alap és a kereskedelmi bankok rendkívül kedvező hitelei teszik ki.

Szerbia
gazdaság
gazdaságélénkítés
támogatások

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.