Ugrás a tartalomra

Több mint 17 milliárd dinár jut gazdaságélénkítésre

2021.01.16
14:47
Forrás
Szerbiai RTV
A gazdaság ösztönzésére 17,6 milliárd dinárt különítettek el a szerbiai Gazdasági Minisztérium 2021. évi költségvetésében. A támogatás három irányban történik: a nagy beruházások, a vállalkozói szellem és az üzleti infrastruktúra fejlesztése terén.

Összesen két milliárdot szánnak a kis- és közepes vállalatok és vállalkozások támogatására. Ebből több mint másfél milliárdot fordítanak berendezések beszerzésére a kis- és közepes vállalatok részére, és 200 milliót fejlesztési projekteken keresztül a vállalkozások ösztönzésére.

Emellett 150 milliós támogatást terveznek az induló vállalkozások megsegítésére és 100 millió dinárt a nők és fiatalok pénzügyi támogatására a Vállalkozásfejlesztési Ösztönző Program keretében.

A minisztérium magyarázata szerint a programok egy részét, legfeljebb 45 százalékban vissza nem térítendő eszközök képezik, míg a többit a Fejlesztési Alap és a kereskedelmi bankok rendkívül kedvező hitelei teszik ki.

Szerbia
gazdaság
gazdaságélénkítés
támogatások

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.