Ugrás a tartalomra
Pixabay

Több mint 17 milliárd dinár jut gazdaságélénkítésre

2021-01-16
14:47
Forrás
Szerbiai RTV
A gazdaság ösztönzésére 17,6 milliárd dinárt különítettek el a szerbiai Gazdasági Minisztérium 2021. évi költségvetésében. A támogatás három irányban történik: a nagy beruházások, a vállalkozói szellem és az üzleti infrastruktúra fejlesztése terén.

Összesen két milliárdot szánnak a kis- és közepes vállalatok és vállalkozások támogatására. Ebből több mint másfél milliárdot fordítanak berendezések beszerzésére a kis- és közepes vállalatok részére, és 200 milliót fejlesztési projekteken keresztül a vállalkozások ösztönzésére.

Emellett 150 milliós támogatást terveznek az induló vállalkozások megsegítésére és 100 millió dinárt a nők és fiatalok pénzügyi támogatására a Vállalkozásfejlesztési Ösztönző Program keretében.

A minisztérium magyarázata szerint a programok egy részét, legfeljebb 45 százalékban vissza nem térítendő eszközök képezik, míg a többit a Fejlesztési Alap és a kereskedelmi bankok rendkívül kedvező hitelei teszik ki.

Szerbia
gazdaság
gazdaságélénkítés
támogatások

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.