Ugrás a tartalomra
Az euró
Pixabay/martaposemuckel

Több pénzt küldtek haza a külföldön dolgozók, mint tavaly

2018-07-20
17:42
Forrás
Vajdaság Ma
Az idei év első öt hónapjában a külföldön dolgozó szerb állampolgárok 1 milliárd 336 millió eurót küldtek haza, ami 14,5 százalékkal több mint a tavalyi év azonos időszakában.

Gyors átutalási szolgáltatás révén 700 ezer átutalás történt, átlagosan 280 eurós összegben, míg a banki átutalások egyszeri összege ennél magasabb volt, közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.

Szerbia
külföldön élők
Szerbiai nemzeti Bank

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.