Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A topolyai Villa Gurman 024 a legjobb vajdasági szálláshely, a bezdáni Pikec csárda a legjobb vajdasági magyar étterem

2021.07.21
16:36
2021.07.21
20:59
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi év legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat adták át Budapesten.

A topolyai Villa Gurman 024 lett a legjobb vajdasági szálláshely, a bezdáni Pikec csárda pedig a legjobb vajdasági magyar étterem 2020-ban Az utazó magazin szavazása alapján. A tavalyi év legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat adták át Budapesten, és díjazták a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is.

A topolyai Villa Gurman 024 lett a 2020-as év legjobb vajdasági szálláshelye. A tulajdonos elmondta, a szálloda kényelmes és tiszta szobákkal várja a vendégeket, étteremükben pedig ízletesek az ételek. A járvány miatt az elmúlt másfél év azonban nekik sem volt könnyű.

Petkov Ákos, a Villa Gurman 024 tulajdonosa: "Az étteremrész sajnos sokszor zárva volt, attól függően, hogy éppen milyen szükségállapot volt, de a szálloda az tudott dolgozni, és hála Istennek a sok munka meghozta a gyümölcsét, és sikerült ezt a díjat megnyernünk ebben az évben, és úgy látjuk, hogy egyre több és több vendég érkezik hozzánk."

Pannon RTV

A 2020-as év vajdasági magyar étterme díjat a bezdáni Pikec Csárda nyerte el, míg a tőle nem messze, de a határ túloldalán található Kovács Csárda az év horvátországi magyar étterme lett. Sipec Árpád tulajdonos elmondta, családi vállalkozásként működik a csárda.

"Száz ülőhelyes a benti tér, és 120 a terasz, a kerthelyiség, két műszakban kell dolgozni, úgyhogy nem lehet spórolni."

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy ez az ágazat a válság talán legnagyobb vesztese, ezért is jelentős az, hogy ezek a vállalkozások talpon tudtak maradni.

"Mindaz, ami itt a mai díjazottakra jellemző, én azt gondolom, hogy az az, hogy egyrészről az újrainduláskor el tudtak indulni, tehát jó gazdái a vállalkozásoknak, voltak tartalékaik, megtartották a munkaerőt, alapvetően látszik, hogy ők ebből élnek és ennek élnek, amit ők űznek, mert ha ez nem így lenne, akkor nagy valószínűséggel már az újraindulás sem lett volna lehetséges."

Pannon RTV

Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikai államtitkár reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd.

"Szinte mindegyik díjazottat ismertem, akár magyarországi, akár pedig határon túli, így volt ez a Vajdaság esetében is. Topolyán nemrég voltunk egyébként, a Villa Gurmant is ismerem, és a bezdáni Pikec Csárdát is, annál is inkább, mert a bezdáni Pikec Csárda Bonyhádtól, ahol én élek, onnan nincs nagyon messze, és a bonyhádiaknak az egyik kedvelt útipontja célállomása."

Idén 19. alkalommal adta át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat az Utazó magazin. 30 kategóriában osztottak ki elismerést az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Villa Gurman 024
Pikec
szálláshely
étterem
díj

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.