Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Törvény szabályozza majd a mezőgazdasági termékek piacát

2021.06.07
11:34
2021.06.07
16:21
Forrás
Szerbiai RTV
Hamarosan a szerbiai parlament elé kerül a mezőgazdasági termékek piacának szabályozásáról szóló törvény. Ezt a szerb kormány már elfogadta.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a Szerbiai RTV vendégeként elmondta, a törvénynek köszönhetően a termelőktől a feldolgozókig mindenkinek meglesz a helye a rendszerben, méghozzá törvényileg szabályozott módon. A tárcavezető kiemelte, eddig még soha nem létezett külön törvény, amely a mezőgazdasági termékek piacát szabályozta volna, ez eddig a kereskedelem keretében történt meg. Mint mondta, ezzel a törvénnyel összehangolják majd a szerbiai szabályozásokat az EU szabályaival, és 2022-től lehet hatályos.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Az Agrárfizetési Igazgatóságnak lesz egy külön testülete, amely követi majd az árakat, meghatározza a termelői árakat, és szabályozza majd azokat a piacon, ha az árak hirtelen növekednének. Másrészről pedig szabályozni fogjuk majd a felvásárlók helyzetét is, hogy ne vásárolhassa majd fel akárki a mezőgazdasági termékeket úgy, ahogy akarja, hanem olyan lesz, mint a turisztikai ügynökségeknél, vagyis lesz letét, tehát garancia, hogy a termelők biztosak lehessenek abban, hogy ha valakinek eladják a termékeket, akkor meg is tudják fizettetni azokat.”

törvény
mezőgazdaság
piac
Branislav Nedimović

Most

17:32, Frissítve: 17:41

Két támadóval a magyarok a portugálok ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két támadót, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot is a kezdőcsapatba nevezte a magyarok portugálok elleni nyitómérkőzésén a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.