Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

További 15 milliárd dinár a mezőgazdaság támogatására

2023.01.28
12:28
2023.01.28
19:21
Forrás
Pannon RTV
Egyetlen olyan mezőgazdasági termelőnek sem tartozik a szerb állam, aki 2022-ben végzést kapott a megítélt támogatás odaítéléséről - mondta Jelena Tanasković.

A mezőgazdasági miniszter hozzátette, hogy vannak olyanok is, akik ugyan igényelték a támogatást, de nem kapták meg a forrást, azonban az államot ebben az esetben jogilag és formailag nem terheli a kifizetési kötelezettség. Jó hír viszont, hogy további 15 milliárd dinárt biztosítottak, és februárban az ilyen igények 15 százalékát kifizetik. Felkérte a gazdákat, hogy regisztráljanak az e-agrar portálon keresztül.

Jelena Tanasković, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Most február 3-ig vagy 4-ig, a jövő hét végére a feldolgozás alatt lévő napraforgót teljes egészében kifizetjük, február 6-án fizetjük ki a negyedik negyedévi tejprémiumot, majd ezt a 15 milliárdot is kifizetjük az igények feldolgozása alapján.”

mezőgazdaság
mezőgazdasági miniszter
mezőgazdasági támogatás
Jelena Tanasković

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.