Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Továbbra is elégedetlenek a gazdák, folytatódnak a tárgyalások

2022.08.15
19:38
Forrás
Szerbiai RTV
Megállapodtak a tejprémiumról, de a napraforgó áráról nem. Ezt mondták az elégedetlen gazdák, miután egész nap a szerb kormányfővel tárgyaltak.

A termelők a találkozót követően azt mondták, nagyon nehéz tárgyalásokon vannak túl, de mégsem sikerült teljes megegyezésre jutni. Reményüket fejezték ki, hogy a következő napokban sikerül a napraforgó áráról is kiegyezni. Mint fogalmaznak Ana Brnabić, a kormány és mindenki konstruktívan állt a gondokhoz, arra törekedtek, hogy megoldást találjanak. A gazdák azt mondták, feloldják az útblokádokat, de a traktorok az utak mentén maradnak, a további lezárásokról később döntenek.

mezőgazdaság
tejprémium
napraforgó

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.