Ugrás a tartalomra
Pixabay

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

2022.10.04
10:31
Forrás
Pannon RTV
Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

A polgárok arra panaszkodnak, hogy sokan feketén kezdték árulni a pelletet, a megszabott árnál jóval drágábban, 47 ezer dinárért tonnáját. Egyes pelletgyártók az árkorlátozás miatt úgy döntöttek, saját lerakatokat hoznak létre, és maguk értékesítik terméküket. Ezeken a helyeken is várólisták vannak, és a pellet kiszállítása korlátozott. Ugyanakkor a Szerbia Erdői Közvállalat megnövelte a nyersanyag mennyiségét a pellet gyártásához, így lassan telnek a lerakatok. Mivel a régióban jelenleg sokkal drágább a pellet, mint Szerbiában, behozatalra nem számíthatunk. Horvátországban például 574, Szlovéniában 581 euró, a legdrágább pedig Olaszországban, ahol 700 euróért kínálják tonnáját. Júniusban fordított volt a helyzet, itt volt a pellet a legdrágább.

pellet

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.