Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehérvári Csongor

Továbbra is vámmentesen szállíthatunk gyümölcsöt és zöldséget az EU-ba

2020.12.23
17:03
2020.12.23
17:09
Forrás
magyarszo.rs, Beta
Az intézkedés vonatkozik a burgonya, a tök, a gomba, a szőlő, a sárgabarack, a meggy, a cseresznye, az őszibarack, a földieper, a csonthéjas gyümölcsök, a dinnye és más termékek kivitelére.

A következő öt évben is vámmentesen exportálhat gyümölcsöt és zöldséget Szerbia az Európai Unió piacára - jelenti a Szerbiai Gazdasági Kamara. Marko Čadež elnök elmondta, a vámmentesség meghosszabbítása különösen a kis- és közepes vállalkozásoknak előnyös, az alma-, szilvatermesztőktől kezdve a csemegekukorica exportőrökig. Hozzátette, több tízmillió eurós megtakarításról van szó, és számos más előnyt is jelent az EU piacán.

vámmentes
export
zöldség
gyümölcs

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.