Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Traktoros tüntetés - a gazdák csütörtök reggelig biztosan Szabadka központjában maradnak

2022.08.10
21:36
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić délután fogadta az elégedetlen termelőket. A szabadkai polgármester Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt napközben a gazdák ügyében Újvidéken.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A gazdák kéréseinek részben eleget tevő engedmények ugyan születtek, a tárgyalások viszont holnap folytatódnak a szerb miniszterelnök és a demonstrálók között. A szabadkai polgármester Újvidéken tárgyalt Branislav Nedimovićtyal a gazdák követeléseiről, amelyekre a mezőgazdasági miniszter öt pontból álló választ adott. Ezt olvasta fel a termelőknek Stevan Bakić.

„A gázolaj árának és mennyiségének megoldása a gazdák részére. Válasz: - Mindent kértem, hogy írjanak le nekem. A gazdáknak biztosítják a támogatott árat az üzemanyagra, 179 dináros áron tankolhatnak. A NIS benzinkútjain naponta kétszer tölthetnek üzemanyagot az eddigi egy helyett.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Emellett a minisztérium azt javasolja, hogy a területalapú támogatás 4 ezer dinárról 8 ezer dinárra nőjön. Az üzemanyagra és a műtrágyára pedig 30 ezer dináros támogatást kaphat 50 ezer gazdaság. A termelők az ígértekkel továbbra is elégedetlenek.

Matković Miroslav, termelő: „Köszönöm a polgármesternek, hogy ilyen gyorsan fogadott bennünket. Mi mezőgazdászok nem vagyunk elégedettek azzal, amit hallottunk. Mi nem fogjuk elhagyni a helyeinket.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A gazdák csütörtökön reggelig biztosan Szabadka központjában maradnak, ugyanis a képviselőik a további lépésekről reggel kilenckor egyeztetnek Ana Brnabić, szerb miniszterelnökkel. 

Stevan Bakić
Szabadka
Branislav Nedimović
traktorblokád
mezőgazdaság

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.