Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Traktoros tüntetés - a gazdák csütörtök reggelig biztosan Szabadka központjában maradnak

2022.08.10
21:36
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić délután fogadta az elégedetlen termelőket. A szabadkai polgármester Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt napközben a gazdák ügyében Újvidéken.

A gazdák kéréseinek részben eleget tevő engedmények ugyan születtek, a tárgyalások viszont holnap folytatódnak a szerb miniszterelnök és a demonstrálók között. A szabadkai polgármester Újvidéken tárgyalt Branislav Nedimovićtyal a gazdák követeléseiről, amelyekre a mezőgazdasági miniszter öt pontból álló választ adott. Ezt olvasta fel a termelőknek Stevan Bakić.

„A gázolaj árának és mennyiségének megoldása a gazdák részére. Válasz: - Mindent kértem, hogy írjanak le nekem. A gazdáknak biztosítják a támogatott árat az üzemanyagra, 179 dináros áron tankolhatnak. A NIS benzinkútjain naponta kétszer tölthetnek üzemanyagot az eddigi egy helyett.”

Emellett a minisztérium azt javasolja, hogy a területalapú támogatás 4 ezer dinárról 8 ezer dinárra nőjön. Az üzemanyagra és a műtrágyára pedig 30 ezer dináros támogatást kaphat 50 ezer gazdaság. A termelők az ígértekkel továbbra is elégedetlenek.

Matković Miroslav, termelő: „Köszönöm a polgármesternek, hogy ilyen gyorsan fogadott bennünket. Mi mezőgazdászok nem vagyunk elégedettek azzal, amit hallottunk. Mi nem fogjuk elhagyni a helyeinket.”

A gazdák csütörtökön reggelig biztosan Szabadka központjában maradnak, ugyanis a képviselőik a további lépésekről reggel kilenckor egyeztetnek Ana Brnabić, szerb miniszterelnökkel. 

Stevan Bakić
Szabadka
Branislav Nedimović
traktorblokád
mezőgazdaság

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.