Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Tudnivalók a tartományi mezőgazdasági pályázatokról

2022.01.25
15:32
2022.01.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
A múlt héten megjelentek a tartományi mezőgazdasági titkárság idei pályázati kiírásai. A 15 kiírásból 11 érinti a bejegyzett mezőgazdasági gazdaságokat.

Egyebek között öntözőrendszerek, fóliasátrak, jégelhárító rendszerek beszerzésére, felszerelésére lehet pályázni, továbbá mezőgazdasági vállalkozások eszközbeszerzésére, gyümölcs-, szőlő- és zöldségfélék feldolgozására, valamint organikus termeléshez kapcsolódó kapcsolható eszközök, méhészeti beruházások, sör, bor és pálinka előállításához szükséges eszközök beszerzésére. A pályázatokra szánt pénzeszközök összege idén meghaladja az 1,3 milliárd dinárt.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Alap esetben a titkárság pályázati kiírásairól azt kell elmondani, hogy az adó nélküli rész 60 százalékát támogatja vissza nem térítendő pénzeszközök formájában. Azok a kedvezményezett kategóriák megmaradtak, amik az előző években is voltak a 40 évnél fiatalabb gazdák és a hölgyek vonatkozásában. Az ő vonatkozásukban itt plusz egy 10 százalékos intenzitás tapasztalható, szóval az ő vonatkozásukban ez a visszatérítés akár 70 százalékos is lehet. Viszont vannak olyan kiírásaink, ahol alapjáraton 80 százalékos költség-visszatérítést tudunk biztosítani, ezek például az organikus termelésben dolgozók.”

Tartományi mezőgazdasági pályázatok
mezőgazdaság
pályázat
Ótott Róbert

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.