Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Tüntetnek a piaci árusok

2022.03.30
12:38
Forrás
Pannon RTV
A fiskális számlák kötelező kiállítása ellen tüntetnek a piaci árusok Szerbiában.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Az új törvény szerint május elsejétől minden olyan cég és vállalkozás, amely természetes személynek ad el valamit vagy nyújt szolgáltatást, köteles fiskális számlát kiállítani.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Ebbe pedig beletartoznának a piaci árusok is. A tiltakozást ma 12 órától tartották Belgrádban. Ezzel összefüggésben ma nem nyitott ki a szabadkai ócskapiac sem, az összes piaci stand zárva volt, sem eladók, sem vásárlók nem voltak.

piaci árus
tüntetés
fiskális rendszer

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.