Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Turisztikai kiadványok a Tiszáról

2019.12.11
14:21
2019.12.11
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Tisza, ami összeköt elnevezésű IPA-projekt célja a zöld- és sportturizmus fejlesztése.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Többi Tisza-menti település néprajzát, természeti szépségét, tanösvényeit igyekezett feltárni A Tisza, ami összeköt című projekt - mondták el Szabadkán a zárókonferencián, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében. Az 1,5 évet felölelő IPA-projekt célja a Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi útvonal zöld- és sportturizmusának fejlesztése.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A projekt gerincét egy kéthetes vízitúra adta, amelyen a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem több mint 100 hallgatója és tanára vett részt. Ők Tiszakécskétől egészen Zalánkeménig csónakáztak. Ezenkívül 20 szakmai programot, műhelymunkát, konferenciát tartottak. Turisztikai kiadványt és módszertani füzetet is megjelentettek, és egy mobiltelefonos applikációt is létrehoztak. A program értéke 460 ezer euró volt.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Győri Ferenc, projektvezető, Magyarország: „Szeretnénk kedvet csinálni ezekkel a turisztikai kiadványokkal, tájékoztatókkal. Megjelent egy turisztikai kalauz, egy kis kézikönyv arra vonatkozóan, hogy melyik településen hol tudnak kikötni a vizet járók. Milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, milyen látnivalók vannak az adott településen, és természetesen szeretnénk folytatni ezt a programot, pontosítani a kiadványainkat, eljuttatni minden turisztikai információs irodába.”

turizmus
turizmusfejlesztés
sportturizmus
IPA
IPA-projekt
Győri Ferenc

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.