Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Turisztikai kiadványok a Tiszáról

2019.12.11
14:21
2019.12.11
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Tisza, ami összeköt elnevezésű IPA-projekt célja a zöld- és sportturizmus fejlesztése.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Többi Tisza-menti település néprajzát, természeti szépségét, tanösvényeit igyekezett feltárni A Tisza, ami összeköt című projekt - mondták el Szabadkán a zárókonferencián, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében. Az 1,5 évet felölelő IPA-projekt célja a Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi útvonal zöld- és sportturizmusának fejlesztése.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A projekt gerincét egy kéthetes vízitúra adta, amelyen a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem több mint 100 hallgatója és tanára vett részt. Ők Tiszakécskétől egészen Zalánkeménig csónakáztak. Ezenkívül 20 szakmai programot, műhelymunkát, konferenciát tartottak. Turisztikai kiadványt és módszertani füzetet is megjelentettek, és egy mobiltelefonos applikációt is létrehoztak. A program értéke 460 ezer euró volt.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Győri Ferenc, projektvezető, Magyarország: „Szeretnénk kedvet csinálni ezekkel a turisztikai kiadványokkal, tájékoztatókkal. Megjelent egy turisztikai kalauz, egy kis kézikönyv arra vonatkozóan, hogy melyik településen hol tudnak kikötni a vizet járók. Milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, milyen látnivalók vannak az adott településen, és természetesen szeretnénk folytatni ezt a programot, pontosítani a kiadványainkat, eljuttatni minden turisztikai információs irodába.”

turizmus
turizmusfejlesztés
sportturizmus
IPA
IPA-projekt
Győri Ferenc

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:36

Megéri most építkezni?

A vártnál is nagyobb mértékben drágultak az építőanyagok. Az építkezések átlagos anyagköltsége a szakemberek szerint január óta összességében mintegy 20 százalékkal nőtt, de egyes kategóriáknál az áremelkedés elérte a 30, sőt az 50 százalékot is.
19:35

Nincs élet a Sajóban, lényegében kihalt a folyó

Három hónapja ömlik a szennyezett bányavíz Szlovákiában a Sajó folyóba. A feljelentést megtették, a rendőrség nyomoz, de a folyó élővilágát súlyosan mérgező bányavíz még nagyobb mennyiségben ömlik, mint februárban.
19:32, Frissítve: 19:47

Eltévedt lövedékek

Baráth László Eltévedt lövedékek című könyvét mutatták be a Szabadkai Városi Könyvtárban.
18:40, Frissítve: 19:08

Bombariadók egész Belgrádban

Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben is.

Népszerű