Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Tűzvédelmi ellenőrzés aratás előtt

2022.06.08
11:30
2022.06.08
19:29
Forrás
Pannon RTV
A tűzesetek megelőzése érdekében minden évben szükséges elvégezni az aratógépek ellenőrzését. Magyarkanizsán és környékén ezt a Községi Tűzoltó Szövetség végzi június elején. Eddig Oromon, Tóthfaluban és Oromhegyesen ellenőrizték a gépeket.

Napokon belül kezdetét veszi az aratás. A munkálatok biztonságos elvégzése érdekében az arató-cséplőgépek, a gabonát és szalmát szállító, valamint préssel dolgozó traktorok állapotát minden évben ellenőrizni kell.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A vizsgáztatott járművek matricát kapnak. A termelők számára fontos, hogy felkészülten várják az aratási időszakot. Domonkos Rudolf, Oromhegyes: „Minden évben el szoktam hozni a biztonság végett, ne adj Isten, legyen valami tűzeset, vagy valami, legyen készülék, szikrafogó.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága számos ellenőrzést végez a járműveken. Sziráki Norbert, vizsgáztatóbiztos: „Tulajdonképpen elsődlegesen az aratásban szükséges eszközöket vizsgáljuk, ez a szikrafogó és a poroltó készülékek jelenléte a mezőgazdasági gépeken, valamint vizsgáljuk magukat a gépeket is, hogy milyen állapotban vannak, ezek elektromos vezetékeit, magát a motorblokkot, hogy olajos vagy nem olajos, tehát, hogy legyen tiszta.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az illetékesek arra kérik a termelőket, hogy minél többen vegyenek részt az ellenőrzésen. Június 9-én, csütörtökön Magyarkanizsán, pénteken Martonoson, hétfőn Kispiacon, kedden pedig Horgoson végzik el a járművek ellenőrzését a község területén.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Június 15-én és 16-án szerdán és csütörtökön pótnapot tart a bizottság, amikor az indokolt okokból a vizsgáztatásról távol maradt géptulajdonosokat keresik fel.

tűzvédelmi ellenőrzés
aratás
Magyarkanizsa
mezőgép
traktor
tűzoltó

Most

17:02, Frissítve: 17:30

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.