Ugrás a tartalomra
Vucic beszédet mond
FoNet/Aleksandar Levajković

Új gyár épül Nagybecskereken

2018-03-14
16:01
2018-03-14
19:25
Forrás
Pannon RTV
Jelentős beruházás megvalósítása kezdődött a nagybecskereki ipari övezetben, amelyen jelen volt a szerb köztársasági elnök is. A 30 millió eurós koreai beruházás 160 dolgozónak biztosít munkahelyet.

Harmincmillió eurós beruházásról szóló szerződést írtak alá ma a koreai hátterű Essex Europe és a nagybecskereki önkormányzat képviselői. Nagybecskerekre látogatott Aleksandar Vučić köztársasági elnök is. A városházán tárgyalt az önkormányzat képviselőivel, majd részt vett a leendő gyárcsarnok szimbolikus alapkő-letételén.

Tárgyalóasztalnál

Christopher Koo, elnök, LS Corporation, Dél-Korea: „Korporációnk a transzformátorokhoz, motorokhoz és generátorokhoz szükséges rézből és alumíniumból készült dróthuzalok vezető kivitelezője. Több mint száz helyszínen dolgozunk. Három kontinens 25 országában vagyunk jelen. Ma megkezdjük az első szerbiai gyárunk építését.”

Chrostopher Koo

Aleksandar Vučić szerb államfő megköszönte a dél-koreaiaknak a beruházást és az új munkahelyeket,és a következőket mondta: „Százhatvan dolgozóról van szó, akiknek az átlagbére nettó 90 ezer dinár lesz. A munkások bére 67 400 dinár, a mérnököknek 90 ezer dináros fizetése lesz. Ez egy újabb győzelem, a beruházásoknak egy magasabb foka. Megköszönve azt mondanám koreai barátainknak, hogy további beruházókat várunk.

Mirovic kezet fog a koreaival

Nagybecskerek ipari övezetével az utóbbi években igyekszik minél több külföldi beruházót meggyőzni arról, hogy érdemes a legnagyobb bánáti városban üzemet nyitni. Čedomir Janjić, polgármester, Nagybecskerek: „Mindig elégedetlenek vagyunk, hogy lehetne jobban is, de tény, hogy csak tavaly több mint háromezer új munkahelyet sikerült megnyitnunk. Ez is azt mutatja, hogy jó a hely, ahol most vagyunk.”

Az eseményen részt vett Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke, aki szerint az ország, különösen pedig Vajdaság visszaiparosítása van folyamatban. „Az elmúlt tíz napban ez a második helyszín, ahova ellátogattam. A múlt héten Újvidéken, most Nagybecskereken voltam, a jövő héten pedig Zsablyára látogatok. Nagy üzemeket nyitunk meg, mint amilyen az Essexé itt Nagybecskereken.”

Aleksandar Vucic

Aleksandar Vučić újságírói kérdésre válaszolva kifejezte reményét, hogy Ana Brnabić kormányfő közreműködésével hamarosan megoldódik a nagybecskereki vízgyár kérdése. Nagybecskerek város nevével kapcsolatban pedig az államelnök azt mondta, a nagybecskerekiekre bízza, megjegyezve, hogy ebben a pillanatban a városnak ennél fontosabb problémái is vannak.

Nagybecskerek
GYÁR
Vučić

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.