Ugrás a tartalomra
Vucic beszédet mond
FoNet/Aleksandar Levajković

Új gyár épül Nagybecskereken

2018-03-14
16:01
2018-03-14
19:25
Forrás
Pannon RTV
Jelentős beruházás megvalósítása kezdődött a nagybecskereki ipari övezetben, amelyen jelen volt a szerb köztársasági elnök is. A 30 millió eurós koreai beruházás 160 dolgozónak biztosít munkahelyet.

Harmincmillió eurós beruházásról szóló szerződést írtak alá ma a koreai hátterű Essex Europe és a nagybecskereki önkormányzat képviselői. Nagybecskerekre látogatott Aleksandar Vučić köztársasági elnök is. A városházán tárgyalt az önkormányzat képviselőivel, majd részt vett a leendő gyárcsarnok szimbolikus alapkő-letételén.

Tárgyalóasztalnál

Christopher Koo, elnök, LS Corporation, Dél-Korea: „Korporációnk a transzformátorokhoz, motorokhoz és generátorokhoz szükséges rézből és alumíniumból készült dróthuzalok vezető kivitelezője. Több mint száz helyszínen dolgozunk. Három kontinens 25 országában vagyunk jelen. Ma megkezdjük az első szerbiai gyárunk építését.”

Chrostopher Koo

Aleksandar Vučić szerb államfő megköszönte a dél-koreaiaknak a beruházást és az új munkahelyeket,és a következőket mondta: „Százhatvan dolgozóról van szó, akiknek az átlagbére nettó 90 ezer dinár lesz. A munkások bére 67 400 dinár, a mérnököknek 90 ezer dináros fizetése lesz. Ez egy újabb győzelem, a beruházásoknak egy magasabb foka. Megköszönve azt mondanám koreai barátainknak, hogy további beruházókat várunk.

Mirovic kezet fog a koreaival

Nagybecskerek ipari övezetével az utóbbi években igyekszik minél több külföldi beruházót meggyőzni arról, hogy érdemes a legnagyobb bánáti városban üzemet nyitni. Čedomir Janjić, polgármester, Nagybecskerek: „Mindig elégedetlenek vagyunk, hogy lehetne jobban is, de tény, hogy csak tavaly több mint háromezer új munkahelyet sikerült megnyitnunk. Ez is azt mutatja, hogy jó a hely, ahol most vagyunk.”

Az eseményen részt vett Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke, aki szerint az ország, különösen pedig Vajdaság visszaiparosítása van folyamatban. „Az elmúlt tíz napban ez a második helyszín, ahova ellátogattam. A múlt héten Újvidéken, most Nagybecskereken voltam, a jövő héten pedig Zsablyára látogatok. Nagy üzemeket nyitunk meg, mint amilyen az Essexé itt Nagybecskereken.”

Aleksandar Vucic

Aleksandar Vučić újságírói kérdésre válaszolva kifejezte reményét, hogy Ana Brnabić kormányfő közreműködésével hamarosan megoldódik a nagybecskereki vízgyár kérdése. Nagybecskerek város nevével kapcsolatban pedig az államelnök azt mondta, a nagybecskerekiekre bízza, megjegyezve, hogy ebben a pillanatban a városnak ennél fontosabb problémái is vannak.

Nagybecskerek
GYÁR

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.