Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

Új gyár kezdi meg működését Pancsován

2021.10.14
17:15
Forrás
Pannon RTV
A német Brose cég 1100 ember számára bizotsít majd munkahelyet Pancsován, és a fizetések is magasabbak lesznek az átlagosnál - jelentette be Aleksandar Vučić, a cég új gyárában és kutató-fejlesztő központjában tett látogatásakor.
Tanjug/Miloš Milivojević

A szerb elnök kiemelte, az alkalmazottak 41 százaléka mérnök lesz, 46 százalékuk pedig felsőfokú végzettségű. A vállalat nemcsak a pancsovai embereknek, hanem a környékbeli települések lakosainak is biztosít majd munkahelyet - tette hozzá Vučić. A beruházás értéke 180 millió euró. A szerb államfő a tegnapi koszovói történésekre is kitért. Szerinte az akció célja nem a csempészet ellen irányult, hanem kizárólag az ott élő szerbek provokációjának és támadásának minősíthető. Hozzátette, hogy Szerbia meg fogja védeni az Észak-Koszovóban élő szerbeket.

Brose
Pancsova

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.