Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Új ipari üzemek Vajdaságban

2019.02.14
07:19
2019.02.14
16:30
Forrás
Pannon RTV
A két nagyszabású beruházás valósult meg a magyar kormány támogatásával a gazdaságfejlesztési program keretében. Az átadáson részt vesz Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

Két új ipari gyártó üzemet adtak át ma Vajdaságban, az egyiket Adán, a másikat Topolyán. A két nagyszabású beruházás a magyar kormány támogatásával valósult meg a vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében. Topolyán egy bútorgyár kapott támogatást. Az adai Belmil Team Kft. új gyárcsarnokkal és raktárépülettel bővült a magyar kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően. A gyár egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, amely mára a világ 26 országába szállítja termékeit. A támogatásoknak köszönhetően 25 új munkahelyet tudott létrehozni a cég. Az eseményen Magyar Levente, magyar külgazdasági- és külügyminiszter-helyettes elmondta, az elmúlt évek eredményessége arra ösztönzi őket, hogy a következő években is támogassák a vajdasági magyar közösséget. Az egyik fő cél, hogy elősegítsék a szülőföldön való boldogulást - tette hozzá a miniszterhelyettes.

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Magyar Levente, külgazdasági- és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Ez egy nagyon példaértékű vállalkozás, sok szempontból. 1965-ben alapította egy család, amely a mai napig vezeti, sőt részt vesz effektív a munkájában. Egy három fős cég évtizedek alatt kinőtte magát csaknem 200 fősre, és a magyar kormányzati támogatásnak köszönhetően az elmúlt években egy nagyon komoly fejlesztést tudtak megvalósítani. Ennek eredményeképpen vannak olyan munkavállalók, akik külföldről, Ausztriából, Németországból tértek haza, hogy itt dolgozhassanak. Ez ennek a programnak a legfőbb törekvése, hogy minél többen találjanak vissza a szülőföldjükre.”

gyár
ipar
üzem

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű