Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Új kőolaj-terminált építenek Karlócán

2019-09-10
14:19
2020-01-31
18:37
Forrás
Pannon RTV
A beruházást a kőolajtermékek behozatalával, tárolásával és forgalmazásával foglalkozó Naftachem Kft. valósítja meg. Az építkezés folyamatát megtekintette Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

A 16 éve működő vállalat jelenleg mintegy 250 munkást foglalkoztat. Az új kőolaj-terminálban benzint és euródizelt tárolnak majd. Drago Papić, igazgató, Naftachem Kft.: „Arra törekszünk, hogy a kőolajtermékek értékesítésére, forgalmazására, tárolására és szállítására szakosodott munkásaink ismereteivel és tapasztalatával a legjobb eredményeket érjük el, mivel a legnagyobb vállalatok versenytársai vagyunk.”

A kőolaj-terminál kiépítése a szerbiai cégek sikeres működéséről tanúskodik – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Ez a mintegy 11-12 millió euró értékű beruházás megmutatja, hogy a hazai emberek tulajdonában lévő cégek és vállalkozások is tudnak sikeresen működni, üzletelni. Sűrűn beszélünk a külföldi beruházásokról, de kötelességünk odafigyelni és segíteni a hazai gazdaság, a hazai vállalatok fejlődését is. Ebben az esetben különösen fontos, hiszen a saját eszközeikből sikerült megvalósítaniuk, szinte teljesen befejezniük ezt a fontos beruházást.”

A tartományi kormány elnöke elmondta: a tartomány a Vajdasági Gazdasági Kamarával karöltve továbbra is segíteni fogja a gazdaság fejlődését, ami magába foglalja a legkorszerűbb felszerelések beszerzésének segítését, illetve új munkahelyek megteremtését is. Igor Mirović mellett Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke és Nenad Milenković, Karlóca polgármestere is megtekintette az építkezés helyszínét.

kőolaj-terminál
Karlóca
nafta
Naftachem
Igor Mirović

Most

22:57

Akvarell városképek

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban nyílt meg Kovács Flórián akvarellfestő első festménykiállítása. Flórián elsősorban fényképész és a fotói kiindulópontot jelentenek a festészetében is.
22:07, Frissítve: 22:53

Falusi turizmus Kisoroszon

Egyre népszerűbb a falusi turizmus. A csendes kis vidéki élet teljesen kikapcsolja az embert, emellett jobban megismerheti a helyiek szokásait és hagyományait.

Népszerű