Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új munkahelyek, ipari és turisztikai beruházások

2021-01-27
16:28
2021-01-27
20:30
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 2000 munkahely megmentése és 200 új létrehozása fémjelzi a Prosperitati Alapítvány legutóbbi pályázati körét - mondta Juhász Bálint. Az alapítvány ügyvezetője kiemelte, hogy 1,7 milliárd dinárnyi támogatásról van szó.

Juhász Bálint hozzátette, hogy ezek a projektek összesen 4,4 milliárd dinárnyi fejlesztés jelentenek,. 45 új közepes- és nagyléptékű fejlesztés indul - tette hozzá. Ezekből 11 turisztikai és 34 ipari beruházás.

Pannon RTV

Juhász Bálint: „Itt a faipar, a fémipar kifejezetten megjelenik ebben a pályázati körben. A kőzetmegmunkálás is megjelenik. Kapcsolódási pontok is létrejönnek. Olyan új technológiát alkalmazunk a faiparban, amely a hulladékfa préselésével nyersanyagot tud biztosítani más faipari vállalkozásoknak. Kőzetmegmunkálásnak köszönhetően a luxusbútorok gyártásába be tudnak kapcsolódni egyes vállalkozók. Úgy, hogy a sikeres pályázóink együtt is elkezdhetnek dolgozni. A kreatív ipar is megjelenik ebben a pályázati körben. A gyógyszeripar, az építőipar, sőt a műanyagipar, valamint a nyomdaipar is jelen van ebben a pályázati körben.”

Prosperitati Alapítvány
Juhász Bálint

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.