Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Új munkahelyeket biztosít a Tisza Automotive Kft. Nagykikindán

2019-06-19
15:49
2019-06-19
17:35
Forrás
Pannon RTV
320 munkahelyet biztosít augusztustól a Tisza Automotive Kft. új gyára Nagykikindán a Jaffa-Banini egykori gyártelepén.

A tervek szerint a vállalat tovább bővíti a foglalkoztatottak számát 1000 főre. Ez lesz a cég harmadik gyártócsarnoka. A remények szerint a zentai és óbecsei üzemekkel együtt jövőre a foglalkoztatottak száma elérheti a 2500-at.

Három évvel ezelőtt született megállapodás Nagykikinda önkormányzata és a Tisza Automotive Kft. között. Ennek értelmében 700 helyi munkás kezdett el dolgozni a zentai gyárban. Idén augusztustól 320 munkás fog itt Nagykikindán dolgozni. 160-an azok közül, akik már Zentán már dolgoztak és 160 új munkás.

Az új gyárcsarnok a Jaffa-Banini édességipari cég jelenleg használaton kívüli épületében fog helyet kapni. Az egyelőre csak 12 hónapra szóló szerződést a Nagykikindai városházán írta alá a két cég vezetősége.

Gladinetz András, vezérigazgató, Tisza Cipő Csoport: „Most már a harmadik üzemet nyitjuk itt. Az elején kétségeink voltak azzal kapcsolatban, hogyan lehet visszaszocializálni az embereket a munkába, de nagyon jó gondolkodású, nagyon jó hozzáállású emberekkel találkoztunk itt, és ennek az a következménye, hogy gyorsan tudtunk fejlődni, és várhatóan jövőre akár 2500 fős létszámot is elérhetünk a direkt dolgozók területén.”

A cservenkai Jaffa cég két éve vásárolta meg a Baninit. Cég igazgatója szerint a nehéz gazdasági körülmények és a kiélezett piaci verseny ellenére túl vannak a nehezén, és fokozatosan növelik a foglalkoztatottak számát is. Bojan Knežević elismerően beszélt Tisza Automotive Kft. szerbiai üzemeiről.

Bojan Knežević, igazgató, Banini-Jaffa: „Meglátogattam egyik gyárukat, és remélem, láthatok még néhányat. Egy kiváló cégről van szó, ami a városunkba érkezik. Kitűnő üzleti gyakorlattal rendelkezik, és ebben az értelemben megelégedésemre szolgál, hogy együttműködésre léphetünk velük.”

A Tisza Automotive Kft. tervei között szerepel, hogy az új gyár foglalkoztatottjainak számát idővel 1000 főre emeli, ez pedig jótékonyan hat a nagykikindai munkanélküliségre is. A cég autóipari és más műszaki terméket igénylő gyártók elismert beszállítója. Kábeleket gyártanak ismert autómárkák részére.

Pavle Markov, polgármester, Nagykikinda (SZHP): „Dicsérettel kell illetnem a munkaerőt és mindazokat, akik Nagykikindáról utaznak nap mint nap, és akik megmutatták, hogy dolgozni akarnak, előre akarnak lépni, függetlenül attól, hogy egyes pillanatokban, még a kezdetekben, ez nem volt könnyű, de figyelembe véve a feltételeket, amelyek a rendelkezésükre állnak és a kitartásukat, ez ezentúl jóval könnyebb lesz.”

A polgármester szerint négy év alatt sikerült a munkanélküliek számát megfelezni. Nagykikindán. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a városban 3100-an keresnek munkát.

Nagykikinda
Tisza Automotiv autóipari vállalat

Most

16:20

Forma-1: Bottas a pole pozícióban

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

Népszerű