Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új pályázatok a Prosperitati Alapítványnál

2019-11-22
12:31
2019-11-22
17:49
Forrás
Pannon RTV
3 új pályázatot nyitott meg ma a Prosperitati Alapítvány. Ebből kettő turisztikai, míg egy technológiai fejlesztésre vonatkozik.

Az új pályázatok mellett az illetékesek beszámoltak a gazdaságfejlesztési program eddigi sikereiről is.

Turisztikai szálláshely fejlesztése és létesítése, kiemelt jelentőségű közepes- és nagyléptékű gazdasági beruházások támogatása - péntektől kezdve ezekre lehet pályázni a Prosperitati Alapítványnál. A pályázatok 2020. március 31-ig vannak nyitva.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Azt szeretnénk elérni, hogy az itt működő cégek technológiailag előre tudjanak lépni, versenyképesebbek tudjanak lenni és meggyőződésünk, hogy rendelkezünk olyan cégekkel, amelyek pontosan tudják, hogy a saját ügyvitelük szempontjából hogyan tudják ezt megvalósítani. A másik két pályázat turisztikai jellegű: szálláskapacitások illetve rendezvénykapacitások létrehozását, illetve megerősítését célozza. A rendelkezésre álló keret szálláskapacitás fejlesztésénél mintegy 7 millió euró. Ezek is nagyléptékű fejlesztések, minimális összeg 100 ezer euró, a maximális 3 millió.”

Pásztor István hozzátette, a támogatás területét szeretnék kibővíteni, egy újabb pályázati lehetőséget biztosítanak belgrádi turisztikai fejlesztésekre, ugyanis azt látják, hogy vannak vajdasági magyar vállalkozók, akik ebben gondolkodnak.

Vajdaság és Szerbia is elért arra a szintre, hogy az elsődleges probléma már nem a munkanélküliség, hanem az, hogy hogyan tudjuk még versenyképesebbé tenni a vállalkozásokat - mondta Magyar Levente. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese hozzátette, azért választották ezeket a területeket az új pályázatok tárgyául, mert eljött az ideje annak, hogy olyan ágazatokba is befektessenek, amelyekre korábban nem jutott forrás.

Magyar Levente, miniszterhelyettes, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország: „Szeretnénk a következő években hozzájárulni ahhoz, Magyar Kormányként, hogy Vajdaságban létrejöjjön egy világszínvonalú turisztikai infrastruktúra. Vannak vállalkozások, amelyek részesültek már ilyen támogatásban, de szeretnénk elindítani egy olyan új kiírást, amely a közepes és nagymértékű vállalkozásokat segíti ebben a szektorban, elsősorban is a szálláshelyfejlesztésre fókuszálva.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a gazdaságfejlesztési program eddigi sikere megkérdőjelezhetetlen. Összesen 7 pályázati körben 44 pályázatot hirdetett meg eddig a Prosperitati Alapítvány. Ezeken összesen több mint 14 ezren vettek részt, közülük pedig több mint 12 ezren nyertek is. A vajdasági gazdaságfejlesztési program nem valósulhatott volna meg a Magyar Kormány támogatása, valamint a Szerb Kormány nyitottsága nélkül - szögezte le Pásztor István és Magyar Levente. A most megjelent pályázatokról bővebb információ a prosperitati.rs oldalon található.

pályázat
Prosperitati Alapítvány
Magyar Levente
Pásztor István

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.