Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Újabb agrárpályázatokat jelentett be a mezőgazdasági miniszter

2021.08.22
11:10
Branislav Nedimović a tejprémium növeléséről is beszélt a Szerbiai RTV vendégeként.

A szárazság ellenére is elegendő élelmiszer lesz a következő időszakban Szerbiában - nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Nedimović. A mezőgazdasági miniszter hozzátette, a takarmánynövények árának emelkedésével a tejtermelők sokat veszíthetnek, ezért az elkövetkező napokban döntenek majd a tejprémium növeléséről, ami akár 10 dinárral is emelkedhet. Továbbá újabb pályázatokkal is készülnek a gazdák és szarvasmarha-tenyésztők számára.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ha eddig csak gyümölcsöseik voltak, de most szeretnének például meggyfeldolgozással is foglalkozni, vagy szeretnének egy gyümölcsválogató gépet, ezután pedig gyümölcslevet, lekvárt, vagy bármi mást készíteni, akkor pályázhatnak. A támogatás maximális visszatérítési összege 700 ezer euró, a tejiparban pedig 1 millió euró.”

mezőgazdaság
Branislav Nedimović
pályázat
tejprémium

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.