Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexnewworld

Újabb üdülési utalványok Szerbiában

2021.12.27
11:06
2021.12.27
11:15
Forrás
Szerbiai RTV
Január elsejétől újabb 100 ezer üdülési utalvány igénylésére nyújtanak lehetőséget Szerbiában.

Egyenként ötezer dinár az értékük, és a jövő év november 20-ig lehet felhasználni őket. Az országban 1200 szálláshely közül választhatnak a polgárok, ahol az utalványok segítségével csökkenthetik a költségeiket. Az utalványokat minden egyetemista és nyugdíjas is igényelheti, valamint azok a munkahellyel rendelkező személyek, akiknek a keresete nem haladja meg 70 ezer dinárt.

A szerb kormány már hét éve segíti ilyen formában a belföldi turizmus fejlődését a polgárok számára kibocsátott üdülési utalványokkal.

turizmus
idegenforgalom
utalvány

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.