Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újdonságokról hallhattak a gazdák a Zentai Gazdakör utolsó előadásán is

2019-02-19
12:44
2019-02-19
17:12
Forrás
Pannon RTV
Növényvédő szerekről, vetőmagokról és mezőgép-alkatrészekről tartottak előadást a termelőknek Zentán. A Gazdakör székházában szervezett informatív előadásra főként Zenta környékéről érkeztek gazdák.

Idén ez volt a nyolcadik és egyben utolsó hasonló témájú rendezvény, amelyet a Zentai Gazdakör szervezett. Gregus Lászlóhoz hasonlóan a termelők többsége rendszeresen ellátogatott ezekre. Gregus László, termelő, Zenta: „Ezért is jövünk el az előadásokra, hogy akár a jószágtartás terén, akár a mezőgazdaság, növénytermesztés terén érdekel bennünket, hogy milyen újabb felhozatal van.”

A Gazdakörben a mezőgazdasági cégek szakemberei tartottak beszámolót. Orcsik Gábor, egy magyarországi Kft. ügyvezető-igazgatója az általuk forgalmazott mezőgép-alkatrészekről beszélt: „Mivel Vajdaságban is elég komolyan változik a gépesítés, és a nyugati gépek veszik át a munka dandárját, ezért valószínűsíthetően ezeknek a gépeknek az alkatrész-ellátásában szükség lenne a gazdáknak egy jó forgalmazóra, aki márkafüggetlenül tud nekik szállítani.”

Esetenként 30-40 termelő is ellátogatott ezekre a rendezvényekre. Kalmár Beatrix, falugazdász, Zentai Gazdakör: „Legfőbb célunk ezekkel, hogy tájékozódjanak a gazdák az új vetőmagokról, műtrágyákról, növényvédő szerekről, és hogy értesüljenek időben minden lehetőségről.”

Kalmár Beatrix hozzátette, a Zentai Gazdakör irodája a héten átköltözik a Mária utca 42. szám alá, így hétfőtől a termelők ott érdeklődhetnek.

Zenta
Gazdakör

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű