Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újdonságokról hallhattak a gazdák a Zentai Gazdakör utolsó előadásán is

2019-02-19
12:44
2019-02-19
17:12
Forrás
Pannon RTV
Növényvédő szerekről, vetőmagokról és mezőgép-alkatrészekről tartottak előadást a termelőknek Zentán. A Gazdakör székházában szervezett informatív előadásra főként Zenta környékéről érkeztek gazdák.

Idén ez volt a nyolcadik és egyben utolsó hasonló témájú rendezvény, amelyet a Zentai Gazdakör szervezett. Gregus Lászlóhoz hasonlóan a termelők többsége rendszeresen ellátogatott ezekre. Gregus László, termelő, Zenta: „Ezért is jövünk el az előadásokra, hogy akár a jószágtartás terén, akár a mezőgazdaság, növénytermesztés terén érdekel bennünket, hogy milyen újabb felhozatal van.”

A Gazdakörben a mezőgazdasági cégek szakemberei tartottak beszámolót. Orcsik Gábor, egy magyarországi Kft. ügyvezető-igazgatója az általuk forgalmazott mezőgép-alkatrészekről beszélt: „Mivel Vajdaságban is elég komolyan változik a gépesítés, és a nyugati gépek veszik át a munka dandárját, ezért valószínűsíthetően ezeknek a gépeknek az alkatrész-ellátásában szükség lenne a gazdáknak egy jó forgalmazóra, aki márkafüggetlenül tud nekik szállítani.”

Esetenként 30-40 termelő is ellátogatott ezekre a rendezvényekre. Kalmár Beatrix, falugazdász, Zentai Gazdakör: „Legfőbb célunk ezekkel, hogy tájékozódjanak a gazdák az új vetőmagokról, műtrágyákról, növényvédő szerekről, és hogy értesüljenek időben minden lehetőségről.”

Kalmár Beatrix hozzátette, a Zentai Gazdakör irodája a héten átköltözik a Mária utca 42. szám alá, így hétfőtől a termelők ott érdeklődhetnek.

Zenta
Gazdakör

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.