Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újfajta hibrideket mutattak be Zentán

2020-01-14
15:40
2020-01-25
14:38
Forrás
Pannon RTV
Négy újfajta hibrid vetőmagot is megismerhettek az érdeklődő gazdák ma a Zentai Gazdakör székházában. Ez volt a helyi termelőket kiszolgáló mezőgazdasági szervezet idei első tájékoztató előadása.

Az új vetőmag- és vegyszerkínálat iránti érdeklődőkkel telt meg a Zentai Gazdakör előadóterme kedden délelőtt. Az egyik nemzetközi vetőmag-forgalmazó cég több újfajta kukorica és napraforgó vetőmagot is bemutatott a gazdák számára. Rekovics Ervin előadó elmondta: „Az idei évben van négy új hibrid, ami bevezetésre kerül. Ezek közül az egyik AquaMax-os hibrid a 300-as FAO csoportban, illetve még egy nem AquaMax jelzésű. Az AquaMax jelzés a legjobb adottságokkal rendelkező hibridek megjelölése. Ezen kívül a 200-as, tehát a korai vetéscsoportba tartozó hibridek közül van egy új ajánlat, illetve a 600-as csoportban van a P0-900-as jelzésű hibrid.”

A Zentai Gazdakör már közel 30 éve szervez hasonló jellegű előadásokat, képzéseket a helyi termelőknek. Sóti Ferenc elnök elmondta: „Azért a termelők csak érdeklődnek, mi az újdonság, meg az új törvények, szabályok, valamint a támogatási rendszerek iránt, mi év közben is tudunk információval szolgálni. Küldjük is, akiknek vannak ehhez elérhetőségeik, azon keresztül informáljuk őket. Tehát jönnek, télen ilyenkor nincs más munka, délelőttre szerveztük, valamikor este szerveztük, most délelőttre.”

A vetőmagok mellett új hatóanyagú gyomirtókat is bemutattak a gazdáknak, amelyekről az érdeklődők további tájékoztatást kaphatnak a Zentai Gazdakör irodájában is.

hibrid
vetőmag
Zentai Gazdakör
Sóti Ferenc
Zenta

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.