Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újfajta hibrideket mutattak be Zentán

2020-01-14
15:40
2020-01-14
19:17
Forrás
Pannon RTV
Négy újfajta hibrid vetőmagot is megismerhettek az érdeklődő gazdák ma a Zentai Gazdakör székházában. Ez volt a helyi termelőket kiszolgáló mezőgazdasági szervezet idei első tájékoztató előadása.

Az új vetőmag- és vegyszerkínálat iránti érdeklődőkkel telt meg a Zentai Gazdakör előadóterme kedden délelőtt. Az egyik nemzetközi vetőmag-forgalmazó cég több újfajta kukorica és napraforgó vetőmagot is bemutatott a gazdák számára. Rekovics Ervin előadó elmondta: „Az idei évben van négy új hibrid, ami bevezetésre kerül. Ezek közül az egyik AquaMax-os hibrid a 300-as FAO csoportban, illetve még egy nem AquaMax jelzésű. Az AquaMax jelzés a legjobb adottságokkal rendelkező hibridek megjelölése. Ezen kívül a 200-as, tehát a korai vetéscsoportba tartozó hibridek közül van egy új ajánlat, illetve a 600-as csoportban van a P0-900-as jelzésű hibrid.”

A Zentai Gazdakör már közel 30 éve szervez hasonló jellegű előadásokat, képzéseket a helyi termelőknek. Sóti Ferenc elnök elmondta: „Azért a termelők csak érdeklődnek, mi az újdonság, meg az új törvények, szabályok, valamint a támogatási rendszerek iránt, mi év közben is tudunk információval szolgálni. Küldjük is, akiknek vannak ehhez elérhetőségeik, azon keresztül informáljuk őket. Tehát jönnek, télen ilyenkor nincs más munka, délelőttre szerveztük, valamikor este szerveztük, most délelőttre.”

A vetőmagok mellett új hatóanyagú gyomirtókat is bemutattak a gazdáknak, amelyekről az érdeklődők további tájékoztatást kaphatnak a Zentai Gazdakör irodájában is.

hibrid
Zenta
vetőmag
Zentai Gazdakör
Sóti Ferenc

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.