Ugrás a tartalomra
Pixabay/renehesse

Újra pályázik a német autógyár új üzemének megnyitására Szerbia

2019.10.20
10:00
2019.10.20
10:13
Forrás
021.rs
Ismét versenybe száll Bulgária, Románia és Szerbia a Volkswagen német autógyár új üzeméért - írja a szerb sajtó.

A német cég az információk szerint visszavonta korábbi döntését, miszerint Törökországban építi fel az új gyárat. Ennek oka a török-szír konfliktus. Szakemberek szerint Szerbia abból a szempontból Bulgária előtt lehet, hogy itt megfelelő mennyiségű, szakképzett munkaerő áll rendelkezésre. A legutóbbi hírek szerint Románia is megpróbálja megszerezni a német gyáróriás beruházását. Ők Aradon ajánlanának fel gyárhelyet a vállalatnak. Szerbia esetében korábban arról szóltak a hírek, hogy Inđiján valósulhat meg a beruházás, mert Belgrádhoz és Újvidékhez is közel van, és infrastrukturális szempontból is felszerelt.

autógyár
német
Volkswagen
üzem
Bulgária
Románia

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.