Ugrás a tartalomra
Pixabay/renehesse

Újra pályázik a német autógyár új üzemének megnyitására Szerbia

2019-10-20
10:00
2019-10-20
10:13
Forrás
021.rs
Ismét versenybe száll Bulgária, Románia és Szerbia a Volkswagen német autógyár új üzeméért - írja a szerb sajtó.

A német cég az információk szerint visszavonta korábbi döntését, miszerint Törökországban építi fel az új gyárat. Ennek oka a török-szír konfliktus. Szakemberek szerint Szerbia abból a szempontból Bulgária előtt lehet, hogy itt megfelelő mennyiségű, szakképzett munkaerő áll rendelkezésre. A legutóbbi hírek szerint Románia is megpróbálja megszerezni a német gyáróriás beruházását. Ők Aradon ajánlanának fel gyárhelyet a vállalatnak. Szerbia esetében korábban arról szóltak a hírek, hogy Inđiján valósulhat meg a beruházás, mert Belgrádhoz és Újvidékhez is közel van, és infrastrukturális szempontból is felszerelt.

autógyár
Szerbia
német
Volkswagen
üzem
Bulgária
Románia

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.