Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újvidéken 50 traktorral zárták le a forgalmat

2022.08.14
17:02
2022.08.14
17:48
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 50 traktort vonultattak fel ma a tüntető gazdák Újvidéken.

A Mihajlo Pupin sugárút Tartományi Képviselőház előtti szakasza továbbra is zárlat alatt áll. Szombaton újra elküldték a követeléseiket a mezőgazdasági minisztériumnak. Hétfőre kaptak meghívást Belgrádból további tárgyalásokra.

Pannon RTV/Juhász Géza

A nap folyamán a péterváradi hídtól a báni palotáig terjedő szakasz volt lezárva. Mint az elmúlt napokban, továbbra is fennáll a lehetőség, hogy egy pillanatban kibővítik a blokádot. A rendőrség péntek óta nem irányítja a forgalmat, így a sofőrök maguk keresnek alternatív útvonalat, vagy pedig tesznek félkört az akadályok valamelyikénél.

Pannon RTV/Juhász Géza

Szombaton és vasárnap egyebek közt Versecen, Svilajnacon, Ópáván, Zomborban, Begafőn, Basahídon, Szekerényen és Begaszentgyörgyön is csatlakoztak a tüntetéshez.

Đorđe Grujić: „Az emberek egyszerűen meg akarják oldani ezt a problémát, egy nyilvánvaló helyzetet, amely szigorúan mezőgazdasági kérdés. Egyértelmű, hogy a mezőgazdasági termelők elégedetlenek, nem pedig arról van szó, amit a vezetés mond, hogy ami zajlik, az valamiféle politikai propaganda vagy hasonló. Ez országos szintű, nem csak egy város szintjén történik. Nem hivatalos információk szerint Szerbia-szerte jelenleg talán több mint húsz ponton vagyunk jelen különböző községekben.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A tüntető gazdák képviselőihez meghívás érkezett vasárnap, hogy hétfőn délelőtt 10 órától vegyenek részt Belgrádban az újabb tárgyalásokon.

Radoslav Adamović: „A meghívás a szerb kormánytól érkezett, ahol a tárgyalásokon részt vennének a kormány képviselői, a "mezőgazdaság-ellenes" minisztérium képviselői, a gazdasági minisztérium képviselői, valamint mi, azok a képviselők, akiket kiválasztunk, és ott lennének az étolajgyárak képviselői is. Valószínűleg arra tennének kísérletet, hogy mi, a kormány képviselőivel együtt nyomást gyakoroljunk az étolajgyárakra, hogy megemeljék a napraforgó árát. Számunkra ez nagyon komolytalan.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Vasárnap délután a tüntető gazdák a meghívó elfogadásának lehetőségeit vitatták meg. A termelők képviselői elmondták, akár annak is megvan az esélye, hogy Belgrádban, a kormány épülete előtt gyűlnek össze traktoraikkal, hogy az illetékesek komolyan vegyék őket.

Újvidék
tüntetés
tüntetések

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.