Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

2022.08.12
16:40
2022.08.13
10:18
Forrás
Pannon RTV
Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.

26 hektáron gazdálkodik a temerini Varga István. A legnagyobb problémát számára is az inputanyagok nagymértékű drágulása jelenti, továbbá, hogy ezek a költségek nem térülnek meg a termény eladásakor. A hektáronkénti támogatás és a vízlecsapolás összegét is nehezményezi.

„Az üzemanyag-beszerzés is elég macerás, mivel többször kell elmenni a kútra, 60 literenként hazahordani az üzemanyagot, vagy kombájnnal, ami nagyobb gép, nehezebb elmenni, közlekedni. Emellett az ára is jelentős tétel, mert a mezőgépek nagyságtól függően minél nagyobb annál többet fogyaszt."

Újvidék több központi csomópontját is lezárták traktoraikkal a gazdák. Elmondásuk szerint addig lesznek az utakon, amíg nem jutnak egyezségre a kormánnyal.

Miroslav Grubanović Stepe: „A Vajdaság Vizei Vajdaság szent tehene, egy társaság, amelyhez senki sem nyúlhat hozzá, de amely megfizetteti a vízelvezetést a sivatagban. Tavaly szárazság volt, idén még rosszabb, és ők megfizettetik a vízlecsapolást. Nem csak a parasztokkal, hanem azokkal is, akik lakóépületekben élnek, és nyaralójuk vagy házuk van. Vajdaságban kétmillió hektár van, tíz eurójával az 20 millió euró bevételt jelent. Mit csináltak azzal a pénzzel? Én nem tudom."

Negyedik napja tart a mezőgazdászok tiltakozása Újvidék utcáin.

tüntetés
gazda
Újvidék

Most

16:05, Frissítve: 16:12

Ma van a Fogamzásgátlás Világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.