Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

2022.08.12
16:40
2022.08.13
10:18
Forrás
Pannon RTV
Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.

26 hektáron gazdálkodik a temerini Varga István. A legnagyobb problémát számára is az inputanyagok nagymértékű drágulása jelenti, továbbá, hogy ezek a költségek nem térülnek meg a termény eladásakor. A hektáronkénti támogatás és a vízlecsapolás összegét is nehezményezi.

„Az üzemanyag-beszerzés is elég macerás, mivel többször kell elmenni a kútra, 60 literenként hazahordani az üzemanyagot, vagy kombájnnal, ami nagyobb gép, nehezebb elmenni, közlekedni. Emellett az ára is jelentős tétel, mert a mezőgépek nagyságtól függően minél nagyobb annál többet fogyaszt."

Pannon RTV/Juhász Géza

Újvidék több központi csomópontját is lezárták traktoraikkal a gazdák. Elmondásuk szerint addig lesznek az utakon, amíg nem jutnak egyezségre a kormánnyal.

Miroslav Grubanović Stepe: „A Vajdaság Vizei Vajdaság szent tehene, egy társaság, amelyhez senki sem nyúlhat hozzá, de amely megfizetteti a vízelvezetést a sivatagban. Tavaly szárazság volt, idén még rosszabb, és ők megfizettetik a vízlecsapolást. Nem csak a parasztokkal, hanem azokkal is, akik lakóépületekben élnek, és nyaralójuk vagy házuk van. Vajdaságban kétmillió hektár van, tíz eurójával az 20 millió euró bevételt jelent. Mit csináltak azzal a pénzzel? Én nem tudom."

Pannon RTV/Juhász Géza

Negyedik napja tart a mezőgazdászok tiltakozása Újvidék utcáin.

tüntetés
gazda
Újvidék

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.