Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Üléshuzatokat előállító cég új gyárát nyitotta meg Aleksandar Vučić

2020-06-04
14:02
2020-06-04
16:19
Forrás
Tanjug
Az Adient loznicai modern csarnokában jelenleg 838 munkavállaló dolgozik, 70 százalékuk nő, de a bejelentések szerint ez a szám rövid időn belül 1500-ra növekszik.

A szerb elnök a városban tett látogatása alkalmával ellátogatott a 400 millió dinárból felújított Loznicai Közkórházba is. Az intézményben a pénzből felújították a tüdőosztályt, a belgyógyászatot és a neuropszichiátriát is. Vučić ígéretet tett arra, hogy még az év vége előtt ellátják a kórházat egy diagnosztikai szkennerrel, valamint egy mentőautóval és egy angio teremmel. Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben mindenki számára világossá vált az egészségügyi dolgozók munkájának fontossága és ezzel összhangban, amennyiben a szerb gazdaság újraindul, lehetőség lesz egy újabb fizetésemelésre a szektorban.

„A fizetéseiket tartósan megnöveltük, de amennyiben sikeresen újraindítjuk a gazdaságot, hogy teljes teljesítménnyel dolgozzon, akkor meggyőződésem, hogy az év vége előtt még egy emelés lehetséges. Jelentős változások ezek az előző időszakhoz viszonyítva, ezt a számok is alátámasztják, bárki bármit is mondjon. Különösen az egészségügyi nővérek esetében kell a béreknek sokkal jobbnak lenniük.”

gyár
megnyitó
Loznica
Aleksandar Vučić

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.