Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Utalják a nyugdíjasoknak az 50 eurónak megfelelő támogatást

2021.09.22
10:45
2021.09.22
19:03
Forrás
Pannon RTV
Az összeget azok kaphatják meg, akik legkésőbb szeptember 13-ig hivatalosan is nyugdíjjogosultak lettek.

Már a reggeli órákban is sorban álltak a nyugdíjasok a bankok előtt Szabadkán, hogy felvegyék az 50 eurónak megfelelő 5900 dináros állami támogatást.

Rajtuk kívül a fogyatékkal élők és az ideiglenes juttatásokra jogosultak is megkapják az összeget. Vida László nyugdíjas örül a támogatásnak.

"Örülni örülök, amennyi annyi. Kicsinek is örül az ember.
Miben segíti a mindennapjaiban?
Természetesen az élelmezésben, az élelmiszerek bevásárlásában, gyógyszerek ami az embernek már ilyen korban szükségesek. Legfontosabb dolgokra jó, amire egy nyugdíjas költhet."

Pannon RTV

Mijatov Jovanka, korábban a gyerekeitől értesült a támogatásról. Elmondta alig várta, hogy megérkezzen, mivel minden pénz jól jön.

"Hogy mire fogom költeni, nem is tudom. Először elmegyek haza gyerekekkel megbeszélem és utána visszajövök és vásárolok a városban. Nagyon örülök ennek a segélynek, mert nagyon jól jön."

Minden szerbiai nyugdíjas, aki a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap felhasználója, ma megkapja az állam nyújtotta 50 eurós, azaz a mintegy 5900 dinár ellenértékű támogatást. Ez a harmadik gazdaságélénkítő csomag része - mondta a Szerbiai RTV vendégeként Siniša Mali szerb pénzügyminiszter.

Pannon RTV

"Egyes nyugdíjasoknak már tegnap megérkezett számlájukra az összeg. Úgyhogy, aki nem kapta még meg, azok megkapják ma. Mintegy 1,7 millió nyugdíjast és nyugdíjfelhasználót érint, a családi nyugdíjasokat, és így tovább, tehát ezt az összeget meg fogják kapni. Ez hatalmas segítség a legidősebb lakosaink számára."

A harmadik gazdaságélénkítő csomag részeként a szerb kormány májusban már kifizetett 30 eurót minden nagykorú lakosnak. A következő harminc eurót novemberben, 20-at pedig decemberben utalnak. A nyugdíjasok a szeptemberi ötven eurós támogatás mellett, februárban további 20 ezer dináros támogatást is kapnak.

támogatás
50 euró
nyugdíjas
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.