Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Útjára indult az „Előttem az Utódom” program

2021.05.20
14:38
2021.05.20
17:34
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között kezdődött meg Zentán az „Előttem az Utódom” elnevezésű online tréningprogram, amely a Prosperitati Alapítvány szervezésében valósul meg, a Magyar Kormány támogatásával.
Pannon RTV

Romandić Goran és fia, Ádám festéküzletet vezetnek. Elmeséltek, mit várnak az online tréningsorozattól.

„- Problémamegoldást, támogatást, célokat, amelyeket közösen tudunk majd megvalósítani a Prosperitati Alapítvánnyal. Továbbvinni, hogy minél jobban tudjunk dolgozni, minél könnyebben ebben a szituációban.
- A képzés elnevezése „Előttem az Utódom. Ha ön az előd, akkor itt az utód. Mikor döntötted el, hogy ezzel szeretnél foglalkozni, és milyen elképzeléseid vannak?
- Mostanában kezdtem el ezen gondolkodni, hogy a családi cég részesévé szeretnék válni és édesapám nyomdokaiba lépni, valamint nagyobb és szebb dolgokat összehozni.”

Pannon RTV

Mindenki egyéni képzési csomagban részesül, legyen szó kis- közepes vagy nagyvállalatról. Online formában szemináriumokat és műhelymunkákat szerveznek, melyek segítségével a korábbi generációtól sikeresen vehetik át a vállalkozás irányítását a fiatalabb nemzedék tagjai. A képzés kidolgozásában a Pro Scientia Naturae Alapítvány is részt vett – mondta Juhász Bálint. A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője kiemelte: „Az érdekünk, hogy a generációváltás sikeres legyen. Azon túl, hogy itt a gazdaságfejlesztésben részt vesznek, fejlődnek, fejlesztenek és alkalmaznak embereket, zömmel vajdasági magyar embereket, nem mellékes, hogy 5-10-15 év múlva ugyanezek a vállalkozások még itt lesznek-e, piaci szereplők lesznek-e, fejlődnek-e vagy megtorpannak. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy itt legyenek és fejlődjenek.”

Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, a gazdaságfejlesztési program, a több mint 14 ezer sikeres pályázat, az eszközbeszerzés, a fejlesztések és a különféle online valamint mentorprogramok is a szülőföldön maradást szorgalmazták, és ez a képzés is a vállalkozások megerősítését szolgálja.

„A gyerekek mindig azt próbálják bebizonyítani, hogy jobb képességeik vannak, mint a szüleiknek, ezért igyekeznek távol tartani magukat a szüleiktől, és valami másik területen megmutatni a képességeiket. Ez valahol természetes, valahol természetellenes folyamat. Különösen akkor, ha vállalkozásokról van szó. Azt gondolom, hogy ezt a folyamatosságot kell erősítenünk és szorgalmaznunk, jó példával szolgálni, alányúlni ezeknek a kísérleteknek és sikerre vinni őket.”

Pannon RTV

Vajdaság az a régió, amely az elmúlt harminc évben a legmélyebbről indult, és mára a leglátványosabb fejlődést tudta megvalósítani - mondta el Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikai államtitkára a rendezvény megnyitóján.

„Egy újabb lehetőség ahhoz, hogy a kapcsolati hálót, tőkét, rendszert tovább lehessen erősíteni. Bármilyen nehézség jöjjön a következő években, akkor is ennek meg kell maradni. Ilyenekről beszéltünk '19-20-ban, aztán a világjárvány elérte ezt a térséget is, sohasem látott nehézséget okozva, mégis azt mondhatjuk most már, hogy a nagyján túl vagyunk, mégis itt vagyunk, erősek vagyunk, és a gazdasági cégeink jól prosperálnak.”

Pannon RTV

A legfeljebb 15 vállalkozásra szabott program iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy végül mintegy 45 vállalkozás jelentkezését fogadták el. A képzés június 28-áig tart, a részvételt pedig ingyen tették lehetővé a vállalkozóknak.

Előttem az Utódom
Prosperitati Alapítvány

Most

18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű