Ugrás a tartalomra
Howmuch.net

Vagyonlista - vigasztaljon minket, hogy nem vagyunk az utolsók

2020.01.07
12:42
2020.01.07
13:04
Forrás
howmuch.net, Tanjug
A svájciak a leggazdagabbak Európában, Szerbia a lista végén kullog, de nem sereghajtó.

A howmuch.net oldal grafikonja szerint 2019-ben a közép- és nyugat európaiak átlagos vagyona volt a legnagyobb, fejenként 227 ezer dollár. Őket Izland és Luxemburg követi. Meglepő lehet, hogy bár Németország gazdasága a legerősebb a kontinensen, az egy főre jutó vagyon csak a középmezőnybe sorolja az országot: 35 ezer dollár az átlag esetükben. Magyarországon is átlagon aluli a lakosság vagyona: 17 ezer dollár. Szerbia pedig egyenesen a sereghajtók közé tartozik. Itt az egy főre jutó átlagvagyon mindössze 10 ezer dollár.

Vigasztaljon minket, hogy azért nem Szerbia az utolsó: Ukrajnában például csak kicsivel több mint ezer dollár a lakosság vagyona fejenként. Sőt, Kelet-Európa hét országa is mögöttünk végzett.

vagyon
lista
gazdag
szegény

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű