Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság-szerte felháborodást vált ki a lecsapolási illeték

2018-12-04
17:54
2018-12-04
18:34
Forrás
Pannon RTV
A termelők szerint a Vajdaság Vizei Közvállalat által kiszabott összeg magas, és több elszámolási hiba is van a kézbesített számlákon.

Azok a földtulajdonosok, akik pontatlannak vagy hibásnak tartják a lecsapolási illetékre vonatkozó elszámolást Szabadka Város területén az ombudsmani hivatalhoz fordulhatnak jogi segítségért. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes Közügyek című hírháttérműsorunkban beszélt az illetékkel kapcsolatos információkról.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A tavasz folyamán már egyszer kaptak a gazdák az idei évben vízlecsapolási illetékről szóló végzést. Az akkori tavaszi végzés a 2017-es évre vonatkozott, valamint a 2018-as év első 3 hónapjára. A mostani, november folyamán kikézbesített végzések pedig a 2018-as év megmaradt 9 hónapjára vonatkozó végzések, és emellett tudomásom szerint egy értesítést is kaptak a gazdák arról az összegről, hogy mekkora a tartozásuk. Ezt azért kell tisztába tenni, mert maga a végzésen szereplő összeg az az adott évre vonatkozó illetéknek nagysága. Az még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy valakinek pontosan akkora a tartozása. Lehet, hogy van hátraléka. Az is lehet, hogy valaki valamilyen módon többet fizetett, és annál kevesebbet kell, hogy most befizessen.”

Vajdaság
lecsapolási illeték
Vajdaság Vizei Közvállalat
Ótott Róbert

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.