Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság-szerte felháborodást vált ki a lecsapolási illeték

2018-12-04
17:54
2018-12-04
18:34
Forrás
Pannon RTV
A termelők szerint a Vajdaság Vizei Közvállalat által kiszabott összeg magas, és több elszámolási hiba is van a kézbesített számlákon.

Azok a földtulajdonosok, akik pontatlannak vagy hibásnak tartják a lecsapolási illetékre vonatkozó elszámolást Szabadka Város területén az ombudsmani hivatalhoz fordulhatnak jogi segítségért. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes Közügyek című hírháttérműsorunkban beszélt az illetékkel kapcsolatos információkról.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A tavasz folyamán már egyszer kaptak a gazdák az idei évben vízlecsapolási illetékről szóló végzést. Az akkori tavaszi végzés a 2017-es évre vonatkozott, valamint a 2018-as év első 3 hónapjára. A mostani, november folyamán kikézbesített végzések pedig a 2018-as év megmaradt 9 hónapjára vonatkozó végzések, és emellett tudomásom szerint egy értesítést is kaptak a gazdák arról az összegről, hogy mekkora a tartozásuk. Ezt azért kell tisztába tenni, mert maga a végzésen szereplő összeg az az adott évre vonatkozó illetéknek nagysága. Az még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy valakinek pontosan akkora a tartozása. Lehet, hogy van hátraléka. Az is lehet, hogy valaki valamilyen módon többet fizetett, és annál kevesebbet kell, hogy most befizessen.”

Vajdaság
lecsapolási illeték
Vajdaság Vizei Közvállalat
Ótott Róbert

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.