Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A vajdasági pálinkának nincs párja, de a mennyiséggel gond lehet

2021.11.18
21:12
2021.11.19
06:56
Forrás
Pannon RTV
Rossz hír, hogy drasztikusan csökkenhet a saját használatra előállítható mennyiség.

A régiónak számos étel és italkülönlegessége akad, de van egy közülük, amely a világ más tájain teljesen ismeretlen, még hasonló sem akad. Ez pedig a pálinka. Nevezhetjük gyümölcspárlatnak, kisüstinek, papramorgónak, kerítésszaggatónak, vagy simán pálesznek, az biztos, hogy a jó házi pálinkának párja nincs és pálinkás jó reggelt is csak magyarul lehet kívánni. A pálinkafőzőknek azonban rossz hír lehet, hogy drasztikusan csökkenhet a saját használatra előállítható párlat mennyisége, egyes hírek szerint akár csupán évi 20 literre.

pálinka
Közügyek

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.