Ugrás a tartalomra

A vajdasági vállalkozók is bekerülhetnek az EU gazdasági vérkeringésébe (videó)

2016-11-24
17:10
A szerbiai vállalkozók versenyképességének a növelése, és egy kistérségi gazdasági rendszer kialakítása a cél - hangzott el a Vajdasági Exportakadémia második napján
A szerbiai vállalkozók versenyképességének a növelése, és egy kistérségi gazdasági rendszer kialakítása a cél - hangzott el a Vajdasági Exportakadémia második napján. A gazdasági szakemberek arról beszéltek, hogy a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően a vajdasági vállalkozók is bekerülhetnek az Európai Unió gazdasági vérkeringésébe. Nagyon nehéz önerőből fejleszteni egy borászatot, mert költséges. Olykor pedig több évet is várni kell, mire megtérül a befektetés - meséli Bóni László. A palicsi borász elmondta, hogy a magyar kormány támogatásának köszönhetően az uniós piacon is sikerült értékesíteni a szőlő nedüjét. "Őszintén szólva elejében kicsit szkeptikus voltam, hogy ez mennyire lesz aktív, vagy értelmezhető. Sikerült néhány pályázatot megcsípni, támogatást. Úgy látom, hogy ebben nagy lehetőségek vannak."Fürsztner Krisztián már nyolc éve dolgozik biztosítási tanácsadóként. Több olyan vállalkozó is felkereste már, aki sikeresen pályázott a Prosperitati Alapítvány és a Magyar Kormány által kiírt gazdaságélénkítő támogatásokra. "Célom, hogy lássam, merre fejlődünk gazdaságilag is, hogy merre kell majd a biztosítást alkalmazni. Kinek, milyen fajta biztosítást lehet ajánlani." Megtettük az első lépéseket, hogy a magyar kormány 50 milliárd forintos támogatásának köszönhetően egy önműködő kistérségi gazdasági rendszer épüljön ki a Vajdaságban - nyilatkozta Nagy Imre. A Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke elmondta: a pályázatoknak köszönhetően a helyi kis és középvállalkozások bekerülhetnek az Európai Unió gazdasági vérkeringésébe. "Az önműködő gazdasági rendszer alapjait fektettük le. Felszálltunk arra a vonatra, ami ebbe az irányra megy, annak ellenére, hogy a vasúti rendszerünk egy padlón lévő hálózat. Ezeknek a fejlesztéseknek a kapcsán egy komplex gazdasági hálózat alakulhat ki, ami európai uniós kompatibilitással fog rendelkezni." A szakemberek úgy látják, hogy a vajdasági pénzügyi segítség Szerbia számára is óriási pluszt jelent, hiszen ezzel az itt élő vállalkozók versenyképessége is növekedni fog az elkövetkező közel két éves időszakban.
magyar kormány
Prosperitati Alapítvány
gazdaságfejlesztés
Vajdasági Exportakadémia
vajdasági vállalkozók
Nagy Imre

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.