Ugrás a tartalomra
Pályázók aláírják a szerződést
Pannon RTV

Vállalkozásfejlesztőkkel írt alá támogatási szerződéseket a Prospertati Alapítvány

2018-02-02
17:52
2018-02-02
18:24
Forrás
Pannon RTV
Gyógyszergyár, illetve modern sertéstelep is épül Vajdaságban a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A nyertes pályázók ma írták alá a fejlesztést segítő szerződéseket.

A magyar kormány támogatásával egy több, mint négyezer négyzetméteres területen épít gyógyszergyárat a szabadkai Goodwill Pharma. A gyárban várhatóan több, mint 25 személy kap majd munkalehetőséget. Tamás Zoltán, igazgató, Goodwill Pharma, Szabadka: „A pályázat egész értéke négymillió euró. Egy szabadkai gyógyszergyárat létesítünk a Szabadka és Palics közötti úton. Itt egy elsőosztályú laboratóriummal rendelkezünk majd. Validált laboratóriummal. Szekundáris és primáris gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket fogunk gyártani.”

A Doroszló környékén élő mezőgazdászoknak is van miben reménykedniük, hiszen a településen egy modern sertéstelep létrehozását tervezik. Holló Ronald, igazgató, Holló Company, Doroszló: „Európa egyik legmodernebb sertéstelepét sikerül majd megvalósítani, ami a cégnek és a körülöttünk lévő kooperáns termelőknek is jól jön, mivel évi több, mint 25 ezer malacot tudunk majd kiintegrálni, bérhizlalásban kialakítani. Ahogy számoltuk, minden családnak egy plusz fizetés jön be napi fél, vagy egy órás munkával, aminek a legnagyobb része inkább odafigyelés, mint fizikai munka.”

Juhász Bálint

A pénteki szerződés-aláírás várhatóan számos közvetlen és közvetett munkahelyet teremt Vajdaságban. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Újabb ötven munkahely és újabb száz integrált családi gazdaság és beszállító kooperáns kap még rajtuk kívül lehetőséget a fejlődésre és a fejlesztésre. Ezzel lezártuk a H1 és H2 jelű nagyléptékű gazdasági és mezőgazdaság fejlesztési projektjeinket, illetve azoknak a pályázatoknak az elbírálását és a szerződéskötést, úgyhogy csak a projektek megvalósítása van hátra.”

Juhász Bálint hozzátette, a közeljövőben a fiatal vállalkozásokat szeretnének támogatni, amennyiben ehhez a támogató is hozzájárul.

prosperitati Alapítvány
Szabadka
Juhász Bálint

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:09

Rossi váltja Leekenst

Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.