Ugrás a tartalomra
Pályázók aláírják a szerződést
Pannon RTV

Vállalkozásfejlesztőkkel írt alá támogatási szerződéseket a Prospertati Alapítvány

2018-02-02
17:52
2018-02-02
18:24
Forrás
Pannon RTV
Gyógyszergyár, illetve modern sertéstelep is épül Vajdaságban a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A nyertes pályázók ma írták alá a fejlesztést segítő szerződéseket.

A magyar kormány támogatásával egy több, mint négyezer négyzetméteres területen épít gyógyszergyárat a szabadkai Goodwill Pharma. A gyárban várhatóan több, mint 25 személy kap majd munkalehetőséget. Tamás Zoltán, igazgató, Goodwill Pharma, Szabadka: „A pályázat egész értéke négymillió euró. Egy szabadkai gyógyszergyárat létesítünk a Szabadka és Palics közötti úton. Itt egy elsőosztályú laboratóriummal rendelkezünk majd. Validált laboratóriummal. Szekundáris és primáris gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket fogunk gyártani.”

A Doroszló környékén élő mezőgazdászoknak is van miben reménykedniük, hiszen a településen egy modern sertéstelep létrehozását tervezik. Holló Ronald, igazgató, Holló Company, Doroszló: „Európa egyik legmodernebb sertéstelepét sikerül majd megvalósítani, ami a cégnek és a körülöttünk lévő kooperáns termelőknek is jól jön, mivel évi több, mint 25 ezer malacot tudunk majd kiintegrálni, bérhizlalásban kialakítani. Ahogy számoltuk, minden családnak egy plusz fizetés jön be napi fél, vagy egy órás munkával, aminek a legnagyobb része inkább odafigyelés, mint fizikai munka.”

Juhász Bálint

A pénteki szerződés-aláírás várhatóan számos közvetlen és közvetett munkahelyet teremt Vajdaságban. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Újabb ötven munkahely és újabb száz integrált családi gazdaság és beszállító kooperáns kap még rajtuk kívül lehetőséget a fejlődésre és a fejlesztésre. Ezzel lezártuk a H1 és H2 jelű nagyléptékű gazdasági és mezőgazdaság fejlesztési projektjeinket, illetve azoknak a pályázatoknak az elbírálását és a szerződéskötést, úgyhogy csak a projektek megvalósítása van hátra.”

Juhász Bálint hozzátette, a közeljövőben a fiatal vállalkozásokat szeretnének támogatni, amennyiben ehhez a támogató is hozzájárul.

prosperitati Alapítvány
Szabadka
Juhász Bálint

Most

13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.