Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Változhat a malacok, hízók ára

2018.12.01
12:55
2018.12.01
16:02
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepek közeledtével változhat a malacok, illetve hízók ára. Az áremelkedés érinti a vásárlókat, a tenyésztőket és a henteseket is.

Sarnyai Béla nem vásárol előre hústerméket, annak ellenére, hogy az árak emelkedhetnek. Mint mondta, a lényeg az, hogy friss áru kerüljön a konyhába: „Valamennyire drágul, de engem különösebben nem zavar, amennyit én vásárolok disznóhúst. Ami szükséges, azt megveszem, általában ebben az üzletben: Jó minőségű, friss az áru, és ez sokat jelent a vevőnek.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A sertéstenyésztő, Habi Krisztián elmondta, hogy a fennmaradásukhoz folyamatosan bővíteniük kell az állományt, hiszen a bevétel csak így fedezi a kiadásokat: „Per pillanat kicsikét felmenőben van az ár, úgy mondom, hogy olyan 110-120 dinár volt a felvásárlási ára, és ez valahogy nem kifizetődő nekünk. Meg a másik az, hogy a malac is eddig 160-170 dinár volt, most, hogy az ünnepek jönnek, egy kicsikét megindul felfelé.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A jelenlegi időjárási körülmények megfelelőek a disznóvágásra.

Domonkos János, hentes: „A feltételek adottak a disznóvágásokra. Mi egész évben foglalkozunk élő jószág felvásárlásával, illetve vágásával. Per pillanat a malacok ára élősúlyban 200-tól 220 dinárig mozog. Az első osztályú hízósertés ára az olyan 130-tól 140 dinár, a kocáknak az ára pedig 100-tól 120 dinárig alakul.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A malacok ára drágulhat még az ünnepek közeledtével, viszont a hízó ára nem emelkedik majd.

malac
hízó

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.