Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Várhatóan mégsem kell majd évente regisztrálni a traktorokat Szerbiában

2019-03-23
19:11
Forrás
Pannon RTV
Erről Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében tájékoztat.

Mint írja, javasolni fogja a szerb kormánynak, hogy a közlekedésbiztonsági törvénybe kerüljön bele az a kitétel, miszerint a traktorokat és a mezőgazdasági eszközöket, amelyek állandó regisztrációval rendelkeznek, a következőkben se kelljen évente műszakira vinni. A szerb belügyminiszter úgy pontosít, javasolni fogja, hogy a régi táblák, és a műszaki állapotról szóló igazolások a továbbiakban is érvényesek legyenek. Várhatóan ezután is elegendő lesz a megfelelő műszaki állapotról szóló bizonylat, ahogyan azt eddig is megkövetelték a biztonságos közlekedés érdekében.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, úgy volt, hogy április harmadikától a közlekedésbiztonságról szóló törvény módosításának életbe lépésével a traktorokat is évente kell majd műszaki vizsgára vinni. Ezt cáfolta meg most a szerbiai belügyminiszter.

Nebojša Stafanović
traktor

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.