Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Várhelyi: A járvány gazdasági hatásai kevésbé érzékelhetőek Szerbiában

2020-11-19
20:04
2020-11-19
21:32
Forrás
Tanjug
A termelés hatékonyságának bizonyos mértékű esése tapasztalható, valamint csökken a foglalkoztatottság is, de Szerbiának jobb eredményei vannak, mint a régió többi országának.

Várhelyi Olivér szerint Szerbia jobban vette fel gazdasági értelemben a harcot a mostani kihívásokkal szemben a régió többi országához viszonyítva. Az uniós bővítési biztos Twitter bejegyzésében arról ír, hogy az ország jelentős gazdasági fejlődést könyvelhetett el a világjárvány megjelenése előtt és úgy tűnik az egyetlen ország lehet, ahol legkevésbé érzékelhetőek a járvány gazdasági hatásai. Ez a mindent felölelő gazdasági segélycsomagnak köszönhető, amelyet az állam a magánszektornak folyósított - részletezi Várhelyi.

Várhelyi Olivér
járvány
koronavírus

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.