Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Sava Radovanovic

A vártnál jobban növekedik Szerbia GDP-je

2021.05.11
17:27
2021.05.11
17:34
Forrás
Szerbiai RTV
A Világbank regionális igazgatójával találkozott Aleksandar Vučić.

Linda Van Gelderrel a Világbank és Szerbia partnerségének új kereteiről, a GDP várható növekedéséről, a vasúti korszerűsítéséről, valamint a helyi közműfejlesztési projektekről tárgyalt a szerb államfő. A felek kiemelték, hogy rendkívül fontos az ökológiai fenntarthatóság erősítése, és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és éghajlattal szemben ellenállóbb gazdaságra való áttérés.

A szerb elnök megköszönte a Világbanknak és igazgatójának a kivételes együttműködést. Szerbia GDP növekedése a Világbank szerint 2021-ben 5 százalék lesz, ami 1,9 százalékponttal több, mint ami januárban várható volt. Vučić ebben a kontextusban hangsúlyozta, hogy komoly elemzéseket és részletes tervezést követően Szerbia készen áll a 6 százalékos növekedésre. Ugyanis az első negyedévben a tervezettnél jobb eredményt sikerült elérni, és az év végéig számos nagy projekt megvalósítását tervezik.

Aleksandar Vučić
Linda Van Gelder

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.