Ugrás a tartalomra
Svájci frank
Pixabay/Elionas

Vasárnap születik meg a végső megállapodás a svájcifrank-hitelesekről

2019-04-13
06:55
2019-04-13
11:27
Forrás
Novosti
Várhatóan vasárnap állapodnak meg a lex specialis tervezetének végleges változatáról, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

A törvénytervezet a hét elején kerülne a kormánytagok elé, majd a következő hét közepén már a parlamentben lenne a törvényjavaslat, hogy sürgősségi eljárásban elfogadhassák. A Večernje Novosti arról írt, hogy a svájcifrank-hitelesek számára az alaphitel mintegy 40 százalékát leírhatják. Az ajánlat szerint az állam 15 százalékot vállal, a bankok pedig 22-23 százalékot engednek el, a további adókedvezmények pedig 2-3 százalékot tesznek majd ki a bankok számára. A megmaradt tartozás 40 százalékát átváltják euróba, s az így kapott összegre 3,5 százalékos éves kamatot számolnának fel, írja a Novosti.

svájci frank
hitel

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.