Ugrás a tartalomra
Svájci frank
Pixabay/Elionas

Vasárnap születik meg a végső megállapodás a svájcifrank-hitelesekről

2019-04-13
06:55
2019-04-13
11:27
Forrás
Novosti
Várhatóan vasárnap állapodnak meg a lex specialis tervezetének végleges változatáról, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

A törvénytervezet a hét elején kerülne a kormánytagok elé, majd a következő hét közepén már a parlamentben lenne a törvényjavaslat, hogy sürgősségi eljárásban elfogadhassák. A Večernje Novosti arról írt, hogy a svájcifrank-hitelesek számára az alaphitel mintegy 40 százalékát leírhatják. Az ajánlat szerint az állam 15 százalékot vállal, a bankok pedig 22-23 százalékot engednek el, a további adókedvezmények pedig 2-3 százalékot tesznek majd ki a bankok számára. A megmaradt tartozás 40 százalékát átváltják euróba, s az így kapott összegre 3,5 százalékos éves kamatot számolnának fel, írja a Novosti.

svájci frank
hitel

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.