Ugrás a tartalomra
Svájci frank
Pixabay/Elionas

Vasárnap születik meg a végső megállapodás a svájcifrank-hitelesekről

2019-04-13
06:55
2019-04-13
11:27
Forrás
Novosti
Várhatóan vasárnap állapodnak meg a lex specialis tervezetének végleges változatáról, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

A törvénytervezet a hét elején kerülne a kormánytagok elé, majd a következő hét közepén már a parlamentben lenne a törvényjavaslat, hogy sürgősségi eljárásban elfogadhassák. A Večernje Novosti arról írt, hogy a svájcifrank-hitelesek számára az alaphitel mintegy 40 százalékát leírhatják. Az ajánlat szerint az állam 15 százalékot vállal, a bankok pedig 22-23 százalékot engednek el, a további adókedvezmények pedig 2-3 százalékot tesznek majd ki a bankok számára. A megmaradt tartozás 40 százalékát átváltják euróba, s az így kapott összegre 3,5 százalékos éves kamatot számolnának fel, írja a Novosti.

svájci frank
hitel

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.