Ugrás a tartalomra
Pixabay

Vasárnapi zárvatartás Szerbiában?

2020-01-11
12:07
Forrás
Szerbiai RTV
A vasárnapi zárvatartás lehetőségeit vizsgáló munkacsoportot hoznak létre.

Annak lehetőségeit és szempontjait kutatják majd, hogy egy esetleges ilyen intézkedés milyen hatással lenne a gazdaságra - jelentette be a szerbiai kereskedelmi minisztérium. Minderre tíz napjuk lesz. A fogyasztók és a kereskedők érdekeit kell szem előtt tartani, ezért a párbeszéden lesz a hangsúly - teszik hozzá. Rasim Ljajić tárcavezető a Szerbiai RTV-nek adott interjújában elmondta, európai modellek alapján gondolkodnak, azonban fontos, hogy emiatt ne veszítsék el az állásaikat az egyes cégek alkalmazottai, illetve akár 110 százalékkal magasabb napidíjjal honorálják a munkájukat azoknak, akiknek kivételes esetben vasárnap is dolgozniuk kell.

zárvatartás
Rasim Ljajić
boltok
üzletek
Szerbia
napidíj

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.