Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Véget ért a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás

2023.05.26
15:23
2023.05.26
21:05
Forrás
Pannon RTV
Öt értékes nyeremény, köztük egy Belarus traktor is gazdára talált a 90. újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás zárónapján.

Az agrárszemle utolsó napján átadták a nyerteseknek az értékes ajándékokat, a szervezők pedig értékelték az egyhetes rendezvényt.

Jó helyre kerültek az újvidéki 90. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon kisorsolt nyeremények. Mind az öt nyertes az ágazatban tevékenykedik. A Belarus traktor büszke tulajdonosa Nikola Stevanović lett a nyugat-szerbiai Tvrdići faluból, aki földműveléssel és állattenyésztéssel is foglalkozik: A díjat a háztartásomban, a földművelésben, a takarmány elkészítésében fogom használni.

A kisebb teljesítményű John Deere traktor a szerémségi Noćaj településről érkező Miroslav Tojić gépparkját gazdagítja ezentúl: „Hihetetlen érzés, nem számítottam rá, meglepődtem, el voltam ragadtatva. Mikor lenyugodtam, akkor értettem meg, valójában mi is történt.”

A két fődíj mellett egy permetezőgép, egy vetőgép és egy műtrágyaszóró is szerepelt az értékes díjak között. A műtrágyaszóró egy kisbálványosi földműves tulajdonába került.

Vasa Ćurčić, Kisbálványos: „Kizárólag mezőgazdasággal, földműveléssel foglalkozom. Mindannyian a családban, már több nemzedék óta. A jövőbeni munkáimban nagy hasznomra válik ez a gép.”

A nagyszabású, egyhetes rendezvényt összesen 125 ezren látogatták meg. Bár a szám kisebb a tavalyi 140 ezer látogatóhoz képest, a szervezők színvonalasnak mondták a kiállítást és az ezt kísérő számos konferenciát, tárgyalást és szakmai előadást.

Slobodan Cvetković, vezérigazgató, Újvidéki Vásár: „Ami nagyon fontos, hogy az üzleti látogatás színvonalas volt. Az üzletek lebonyolódtak, eladták azokat a gépeket, amik fantasztikusak, ráadásul drágák és nehezen láthatóak a szalonokban. Szóval, ez számít.”

Az idei vásáron 1100 kiállító vett részt. A kiállítás partnerországa Olaszország volt, 21 vállalattal képviseltették magukat.

Újvidék
Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás
sorsolás

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.