Ugrás a tartalomra

Végkielégítés a kragujeváci Fiat dolgozóinak

2022.07.25
12:17
2022.07.25
12:23
Forrás
Szerbiai RTV
Megkezdődött a végkielégítések kifizetése a Fiat azon dolgozóinak, akik úgy döntöttek, nem mennek át dolgozni a Stellantis autógyár európai üzemeibe, és így technológiai felesleggé váltak.

Az érintettek a szerbiai Fiatban töltött minden munkaévért 790 eurót kapnak, azok pedig, akik a Zastavában is dolgoztak, arra az időszakra évi 500 euróra számíthatnak – tájékoztatott Saša Đorđević, a gyár független szakszervezetének elnöke. Még mindig nem ismeretes, hányan kapnak pénzt ebben a körben. Június végén a kragujeváci Fiat 492 dolgozója vehette fel a végkielégítést.

Fiat
Kragujevac

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.