Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A vendéglátóhelyek nagy része este 8-kor bezár

2021.11.19
06:55
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is védettségi igazolással látogathatók a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek 20 óra után Szerbiában. A 0-tól 24 óráig dolgozó helyeken reggel 6-tól lehet ismét az említett okmány nélkül tartózkodni.

A vendéglátósok, a zenészek így jelentős bevételektől esnek el, hiszen a rendezvények, bálak többségét sorra elhalasztják. Az elmúlt 10 napban 20 óra után csak védettségi igazolással lehet betérni egy pohár borra, vacsorára a vendéglátóhelyekre. Szórakozni pedig a legtöbb helyen egyáltalán nincs lehetőség. Sokakat bosszant ez a kormányrendelet. A szigorítások a zenészeket, lemezlovasokat is nagyban érintik, hiszen a bevételeiktől így szinte teljes mértékben elesnek.

Pannon RTV

A vendéglátósok nagy része úgy döntött, hogy este 8 óra után az oltott és az oltatlan vendégek előtt is bezárja kapuit, hiszen nem akartak különbséget tenni vendégeik között. A magyarkanizsai Tiszaparton található étterem este 8 óra után már csak házhoz szállítással üzemel.

Az egészségügyben dolgozók továbbra is az oltás mellett teszik le a voksukat. Dr. Katona Szabó Lívia, magyarkanizsai orvos szerint mindenképp érdemes felvenni az oltás mindhárom dózisát, hiszen az oltatlanok körében súlyos formát ölt a koronavírus által előidézett betegség.

A fertőzöttek száma ugyan némileg csökkent az elmúlt napokban, azonban az illetékesek szerint továbbra sem lélegezhetünk fel, hiszen amíg a lakosság nagy százaléka nem oltatja be magát, addig hasonló intézkedésekre számíthatunk.

Közügyek
vendéglátóipar
járvány
védettségi igazolás

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű