Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A vendéglátóhelyek nagy része este 8-kor bezár

2021.11.19
06:55
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is védettségi igazolással látogathatók a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek 20 óra után Szerbiában. A 0-tól 24 óráig dolgozó helyeken reggel 6-tól lehet ismét az említett okmány nélkül tartózkodni.

A vendéglátósok, a zenészek így jelentős bevételektől esnek el, hiszen a rendezvények, bálak többségét sorra elhalasztják. Az elmúlt 10 napban 20 óra után csak védettségi igazolással lehet betérni egy pohár borra, vacsorára a vendéglátóhelyekre. Szórakozni pedig a legtöbb helyen egyáltalán nincs lehetőség. Sokakat bosszant ez a kormányrendelet. A szigorítások a zenészeket, lemezlovasokat is nagyban érintik, hiszen a bevételeiktől így szinte teljes mértékben elesnek.

Pannon RTV

A vendéglátósok nagy része úgy döntött, hogy este 8 óra után az oltott és az oltatlan vendégek előtt is bezárja kapuit, hiszen nem akartak különbséget tenni vendégeik között. A magyarkanizsai Tiszaparton található étterem este 8 óra után már csak házhoz szállítással üzemel.

Az egészségügyben dolgozók továbbra is az oltás mellett teszik le a voksukat. Dr. Katona Szabó Lívia, magyarkanizsai orvos szerint mindenképp érdemes felvenni az oltás mindhárom dózisát, hiszen az oltatlanok körében súlyos formát ölt a koronavírus által előidézett betegség.

A fertőzöttek száma ugyan némileg csökkent az elmúlt napokban, azonban az illetékesek szerint továbbra sem lélegezhetünk fel, hiszen amíg a lakosság nagy százaléka nem oltatja be magát, addig hasonló intézkedésekre számíthatunk.

Közügyek
vendéglátóipar
járvány
védettségi igazolás

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
18:00, Frissítve: 19:56

Egyre drágább a hús is

Egyre többet kell fizetniük a szerbiai fogyasztóknak a friss húsért. A drágulás elsősorban a marha-, a sertés- és a birkahúst érinti. A szakemberek ezt a takarmány világpiaci árának emelkedésével magyarázzák.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.