Ugrás a tartalomra

Vesić: az év végéig befejeződik az Újvidék és Szabadka közötti gyorsvasút építése

2024.02.11
13:02
2024.02.11
13:14
Forrás
B92
A Belgrád-Budapest gyorsvasút Újvidék és Szabadka közötti szakaszának építése nagyon gyorsan halad és nincsenek olyan problémák, amelyek megakadályoznák, hogy az év végére befejeződjön - mondta Goran Vesić.

A szerb közlekedési, infrastrukturális és építési miniszter kiemelte, hogy minden szombaton egyeztet a munkálatok előrehaladásáról, hogy a projekt az év végére befejeződjön. Hozzátette, eddig a sínek több mint felét lefektették és az útvonal mentén a munkálatok 80 százalékos szinten vannak. Az Újvidék és Szabadka közötti szakaszon 11 vasútállomás lesz, ezekből 8 felújítása már zajlik, így a szabadkai vasútállomásé is, míg 3 teljesen új objektum is épül. Ezek közül az egyik Verbászon lesz.

Vesić elmondta, Belgrád és Szabadka között a menetidő 1 óra 10 perc lesz. Emellett emlékeztetett arra is, hogy kiépítik a gyorsvasút vonalát Belgrád és Niš között is, amelynek a menetideje 100 perc alá fog csökkenni. A tervek szerint ezt az útvonalat Szkopjéig bővítik majd, mondta a miniszter.

Belgrád-Budapest gyorsvasút
Goran Vesić

Most

09:46

Olcsó lisztből csak mértékkel

Továbbra is korlátozza a liszt árát és a megvásárolható mennyiséget a szerb kormány. Egy személy legfeljebb öt kilót vehet a hatósági áras termékből. A rendelet a T-400-as és a T-500-as lisztre vonatkozik.

Népszerű