Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/Nattanan Kanchanaprat

Világviszonylatban a legtöbb külföldi befektetőt Szerbia vonzotta be idén

2019.08.12
16:54
2019.08.12
17:15
Forrás
Tanjug
Az első helyen áll Szerbia világviszonylatban a külföldi zöldmezős befektetések számát tekintve - írja a Tanjug hírügynökség a Financial Times brit lapra hivatkozva.

Az idei évre vonatkozó összesítést most jelentette meg a lap szakértőcsoportja. A listán 11,92-es pontszámot ért el a nyugat-balkáni ország, 1,33 ponttal többet mint tavaly.

Szerbia 107 külföldi befektetőt vonzott be az országba 2018-ban, huszonhattal többet mint 2017-ben. Az adatokra reagált a szerb miniszterelnök is. Ana Brnabić azt mondta, mindez annak a jele, hogy az országban stabilitás uralkodik és azt is bizonyítja, hogy az ország halad előre.

külföldi befektetés
első
gazdaság

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.